A kérdésem hogy most van egy Mitsubishi colt 1.3 cj0 autóm ha ra kerestek , így is rakéta de ebbe lehet turbot tenni ?
75 lóerő, fűnyírómotor.
Természetesen lehet rá tenni turbót, de egy kompresszorral szerintem itt beljebb leszel (és sokkal egyszerűbb is beszerelni, mert szíj vagy 48 voltos motor hajtja, nem kipufogógáz).
Tuning műhelyekben tudnak segíteni, de előre készülj, hogy egy már nyomokban is komolyabb kompresszorhoz egyéb helyeken is erősíteni kell a hajtást, hogy bírja, ez pedig több lesz a végén, mint amennyiért egy ilyen autó megy használtan és ha egyszer belevágsz, onnantól messze a vége.
1.3-as motorral messze lehet a rakétától.
Lehet rá turbót rakni, de egyetértek az előttem szólóval, hogy jobban jársz a kompresszorral. 1.6-1.8literig a kompresszor hatásosabb tud lenni, mert ezek a motorok többnyire nyomatékszegények. 2literes motortól már mehet a turbó.
Egy puha feltöltést, amivel +20-30le-t kapsz általában elbír a motor, de e felett már komolyabb alkatrészek kellenek (hajtókar, csavar, dugattyú, injektor, ECU írás vagy írható ECU). Ez eléggé zsebbenyúlós már.
Ja és persze legalizálni is kell, mert kb. azonnal elveszik a forgalmit, ha nincs lepapírozva.
Szóval jobban jársz vagy egy gyári feltöltőssel, vagy egy nagy köbcentis szívóval.
Az sem egy erőgép.
Egy puha feltöltéssel lenne mondjuk 115-120le. Akkor már inkább vegyél egy 1.6-ost, ami szívóban tud ennyit...
Inkább próbálom fenntartani és minél jobbat kihozni belőle meg hát hogy szép is legyen , nem a Joskatuningra gondolok csak hogy húzni egy kicsit belsoleg/kulsoleg legalább ilyet külsőleg
Cserélj időben olajat és olajszűrőt, és szomorú, de már jobb lesz, mint az átlag...
Szerintem a feltöltést felejtsd el, nagyon drága. Egy puha feltöltés is 300-400ezer forint lenne, és akkor még le sincs papírozva, ha úgy akarod, akkor ezt szorozd meg hárommal.... Még a kompresszor is szerintem min. 200-250ezerből jönne kis, de legálisan ez is a triplája.
Marad a szívó tuning és a nitro. Nitor 300-ból megvan, és mivel nem folyamatosan hajtja meg a kocsit, emiatt nagyon belekötni nem tudnak, főleg mert elég jól el lehet rejteni. Ez a Micsu a 30le-s csomagot elbírja, tehát ha épp akarod, akkor lenne 120-130le-d. Ezt neked kell eldöntened, hogy megéri-e
Egy finom szívó tuning olyan 400ezerből kijönne kb., és azzal is max.120le körül lenne az autó.
1.3 az maximum egy döglött rakéta.
Turbot? minek? ráköltesz 800 ezret? vegyél belőle GTi-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!