Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Juli 26 án vásároltunk egy...

Juli 26 án vásároltunk egy személygépjárművet,kiszakadt a torony,mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Felhívtam a volt tulajt, kózölte,hogy nem tudta,hogy olyan állapotban van.

Van erre valami jogszabály?

2020. aug. 12. 21:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
37%

Attól függ mi szakadt ki. Ha csak maga a toronyszilent (van olyan típus, aminél ez jellemző típushiba), akkor egyszerűen csere és kész. Nem egy bonyolult, vagy hosszadalmas művelet.

Ha a karosszéria is sérült, az már komplikáltabb. Látni kellene hogy lehet lakatolni, van-e ott anyag, ami nem rohadt el teljesen.

Én is jártam annak idején hasonlóan. Ráadásul márkaszervizbe el is vittem az autót vétel előtt felméretni. Amiért fizettem is. Pecsétes papírt adtak róla, hogy semmi baja az autónak. Megvettem. Két héttel ez után derült ki, hogy bal hátsó felfüggesztés spirálrugójából ki van törve egy menet. Egyértelműen látszott, hogy nem nálam törött el, hanem már rég óta ilyen.

Bosszantott, mert ezért fizettem, hogy nézzék meg. De eszembe nem volt emiatt az előző tulajt b*szogatni. Simán el tudom képzelni, hogy neki se tűnt fel, mert kívülről nem volt látványos a dolog. Inkább a márkaszervizt vontam kérdőre, hogy hát nem ezért fizettem a felmérésért. A válasz az volt, hogy ja, hát biztos nem vette észre a kolléga. Ezzel a részükről el volt intézve, le volt zárva a dolog. Ez volt a tanulópénz. 2012-ben 40.000Ft-omba került a két hátsó gyári sport futóműhöz való rugó cseréje. Azóta használt autót nem vettem, de a tanulság, hogy a saját szememmel is nagyon alaposan jobban szemrevételezem az autót, mert a márkaszervizben sem lehet megbízni.

2020. aug. 13. 07:43
 12/13 anonim ***** válasza:
51%

Kérdező, amit a kérdések között írsz bal kéziféket, az hol is van? Lehet, nem is autót vettél?

Kedves válaszolók!

Sokan téves információt adtatok a kérdezőnek.

Belinkelek egy cikket, amely emberi nyelven, de nem bulvár szinte leírja a lehetőségeket.

magánszemélytől vásárolt használt autó esetén is lehet reklamálni.

[link]

2020. aug. 13. 09:35
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
12-es ezt mindannyian tudjuk. De 99%-ban semmit nem fog érni a reklamáció.
2020. aug. 13. 10:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!