Milyen autót választanátok hosszútávú utazásokra? (havi ~8-10 ezer km)
Havonta elég sokszor járok külföldre, mindennel együtt a havi futás 8-10 ezer km lenne havonta az autóval.
Mindenképp olyan autót keresek ami megbízható, megfelelő karbantartás esetén nem hagy ott az út szélén, viszonylag olcsó a karbantartása (nem filléres, de relatívan, ár-érték arányban korrekt), nyilván a fogyasztás miatt dízel lenne a legjobb szerintem.
Különösebb feltétel nincsen, új autó vásárlása van tervben (vagy max fél-egy éves tesztautók). Alap elvárás az adaptív tempomat, sávtartó, ledes világítás, kényelmes ülések, automata váltó. Bár ezek megfelelő felszereltséggel már minden autóban megvannak szerintem.
Jelenleg egy 2018-as VW Passatot (190LE) hajtok, de most ért ahhoz a km szinthez, hogy el lehet adni, még jó áron.
Melyik autó lenne a jó döntés? Eddig amit számításba vettem, az egy új Passat, vagy olcsóbb kategóriában egy jól felszerelt Octavia. VW motorokkal eddig nem volt negatív tapasztalatom, de nyitott vagyok más márkát is kipróbálni.
Előre is köszönöm a véleményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!