Hol lehet kapni műbizonylatos fóliát?
A műbizonylatot a fólia telepítője adja ki, legalább is én így tudom.
Arról nem is beszélve, hogy ha te rakod fel, és nem vagy gyakorlott ebben, akkor gány melót fogsz csinálni.
Szerintem csináltasd erre szakosodott telepítőkkel, akik adnak műbizonylatot, ismerik a jogszabályi hátteret hogy hová milyen fóliát rakhatsz, illetve profi munkát végeznek amire garanciát adnak! :)
Ez a véleményem
Én úgy tudom, hogy az első ajtókon lévő ablakokra leginkább semmit sem érdemes tenni, mert 70 vagy talán 75% fényáteresztő képességnek kell rendelkeznie az üvegnek, de ehhez az értékhez már a gyári üvegek is közel vannak, tehát további sötétítés nem szabályos.
A hátsókkal... hát azokat be is falazhatod,
elvileg kérhetik a műbizonylatot... közúti ellenőrzésen, műszaki vizsgán. Jobb ha van!
Nem, a hátsók körbe akár 5% fényáteresztésűek is lehetnek!
Ez azt jelenti, hogy a B oszloptól hátrafelé a hátsó szélvédőt is beleértve.
Ez egészen biztos, és arra is van műbizonylat.
Értelemszerűen az a fólia (mondjuk első ablakokon 25ös 50es) ami a szabályok szerint nem kerülhetne fel, arra nem is kaphatsz műbizonylatot, különben a telepítőt megbüntethetik vagy ilyesmi, de mindenképpen rábaszhat. Ilyennel nem játszanak... nekem B oszloptól hátrafelé is 5%-os fólia van, és van róla műbizonylat.
Én egyszer megpróbáltam magamnak. A vége az lett, hogy a kukába került az egész tekercs... Rengeteg autót ők fóliáznak: [link]
(5 év garancia)
Még Kiskunhalason tudok egy céget aki foglalkozik ilyenekkel (az 53. sz. út mellett)
Amúgy ha minden igaz, akkor a thomyfolia ad árengedményt, ha a cég emblémájával rakják fel a fóliát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!