Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízeles autóval miért fulladok...

Dízeles autóval miért fulladok le kézifékes induláskor?

Figyelt kérdés
Eddig sosem fulladtam le kézifékes induláskor. Ma 3 szor is. Vajon mitől lehet, nem vagyok még annyira gyakorlott, hogy magamtól rájöjjek az okára. Segítsetek kérlek!

2020. aug. 7. 17:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
5%
És ilyenek járnak közúton egyedül.. aztán csodálkozunk, hogy ennyi a baleset meg az autók meghúzása és ott hagyása.. mikor elindulni nem tud..
2020. aug. 8. 10:48
 12/20 anonim ***** válasza:
64%

Dízelhez minek kézifék? Nyomod a féket és ugyanaz a metód. Elkezded engedni a kuplungot, majd mikor érzed, hogy menne, akkor lelépsz a fékről és gázt adsz, majd tovább engeded a kuplongot.

¯\_(ツ)_/¯

2020. aug. 8. 13:01
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszi. Hát én meredekebb részen biztonságosabbnak találom a kézifékest.
2020. aug. 8. 13:17
 14/20 anonim ***** válasza:
56%
Miért lenne biztonságosabb? Ugyanaz történik. Ráadásul, ha nem megy a kézifékes indulás, akkor pláne "biztonságosabb" (ebben mi biztonság van amúgy?) fékkel elindulni lazán, ahogy írtam is feljebb.
2020. aug. 8. 14:26
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Menj ki egy olyan helyre, ahol lejtős de nincs forgalom es probalgasd.. tavaly meg en is kezifekkel ereztem bizromsagosabbnak kezdokent, radasul kis benzines autom van, azzal macerasabb az elindulas. De gyakoroltam, es mar nem hasznalom.
2020. aug. 8. 14:41
 16/20 A kérdező kommentje:

Szóval, akkor hasonlóan kell elindulni, mint kézifék nélkül, ha jól értem, csak utolsóként engedem ki a kézit.

Az lehetett a baj, hogy hamar engedtem a kuplungot, nem tartottam fogásponton?

Lefulladhatott attól?

Szokatlan még ez nagyon.

2020. aug. 8. 15:37
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nagyon egyszerű kézifékkel elindulni. Annyi, hogy behúzod a kart, s nyomva tartod a gombot, hogy az ne akadályozzon semmiben. Majd hót egyszerűen, mintha egyenes úton lennél, gázt adsz és engeded a kuplongot, majd mikor érzed, hogy menne, akkor lenyomod a kart. Ennyi. Nyilván kicsit nagyobb gáz kell, mert emelkedőn vagy, de annyi. Tehát ugyanaz, mint elindulni egyenesen, csak közben a kézifék kart még lenyomod, mikor érzed, hogy menne az autó.
2020. aug. 8. 16:12
 18/20 A kérdező kommentje:
Na tegnap sikerült. Ma is! Gáz, hogy legyen hangja, kuplung, kézifék, nekem így ment. Éreztem, hogy emelkedik a kocsi eleje. Ez a nyerő.
2020. aug. 12. 17:41
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt elég a gáz neki, durva emelkedőn simán le lehet nyomni félig is a pedált. De közben te is rájöttél. :)
2020. aug. 12. 17:47
 20/20 A kérdező kommentje:
Igen, köszi. Morgatom Bettikét! :)
2020. aug. 12. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!