Ha öszetöröm vagy megnyomom az autót jogosítvány szerzésnél nekem kell kifizetni?
Figyelt kérdés
Nagyon félek vezetni félek hogy ha bármi történik az autóval nekem kell még azt is kifizetni, mellé hogy soha nem tudnék utána autóba ülni. Holnap után megyek vezetni elsőnek2020. aug. 4. 10:54
1/7 anonim válasza:
Jogilag nem te vezetsz, hanem az oktató, úgyhogy minden kárért ő tartozik felelősséggel.
2/7 anonim válasza:
Nem! Ha az oktató megpróbálja rádtólni, ne engedd neki.
3/7 anonim válasza:
Én biztos rosszul érezném magam és ragaszkodnék hozzá, hogy legalább részben kifizessem a kárt, de hivatalosan tényleg nem neked kell, hanem az oktatónak.
4/7 anonim válasza:
ahogy elöttem írták, az oktató felel érte
ennek egy hátulütője van, ha egy vezetni képtelen gyö.kér (nem rád célzok ezzel, vannak ilyenek sajnos) elcsap valakit és meghal akkor azért is az oktató felel
5/7 anonim válasza:
A legrosszabb nap, csütörtök, a nevében benne a tragédia, menj holnap, vagy pénteken.
6/7 anonim válasza:
Szerzodesben benne van, hogy anyagi felelosseg terhel.. csam sokan el ee olvassak
7/7 anonim válasza:
Hidd el, hogy az oktató mindent meg fog tenni azért, hogy ne történjen semmi baj (bütetőjogilag övé a felelősség), és nem te vagy az első parázós tanonc akit vezetni visz.
Olyanról hallottam már, hogy valaki azért nem kapott (elsőre) jogsit mert a vizsgán nekimentek (ő volt a vétlen fél csak nem tudta befejezni a vizsgát így önhibáján kívül ismételni kellett), de olyanról nem hallottam még, hogy tanuló okozott volna balesetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!