Félek megcsináltatni az autóm mert rettegek, hogy kilopják a katalizátort. Mit csináljak?
Van egy régi Opelem, régi terv, hogy kicseréltetem a küszöböt, meg hátaó dobot és olaj -vezérlés csere után használom. De csak terv, féltem kivenni a garázsból mert nem csak egy használati tárgy, 5 éves voltam amikor a családba került és én választottam, nem vicc, tényleg kérdezte Apa melyik legyen? Citroën XM, Opel Senator vagy A Omega esetleg a Ford Scorpio , Omega lett mert kombi és én választottam mert. (Meg mint kiderűlt ez volt a legjobb állapotban ) :D
2 éve parkol a garázsba, mert eleinte nem kellett nagy köbcentis városba, másodszor meg kellett egy nagy dízel aztán így hagytuk. Biztosítás van rá fizetve, műszaki nincs rajta. Ha megcsináltatnám utcán parkolnék vele mert 300 méterre van a garázs, de szűk, aki ismeri a típust , nem lehet a tükrét behajtani, így a bejárat fala és a tükör között az ujjam nem fér be. Így este nem is mertem beparkolni, és én meg akkor jövök haza..
Lényeg, hogy ha megcsináltatom használnám, de felek, hogy a katit lelopná valami retek és nem lehet hozzá kapni rendeset, csak utángyártottat.
Van esetleg valami tipp erre? Kamera figyeli az utcán , de az semmi..
Benne vagyok egy bontós csoportba, a tagok megbolondulnak ha egy gm katalizátort látnak.
Kommenteltem, hogy nekem is van az Opel alatt, ugye nem drága? Erre rámír egy ork, hogy úgy is kilopják, nem adom el inkább neki? És itt lakik a városba, tehát biztos lopnak is.
Nyugi, a kutya nem nyúl hozzá.
Ismerősömnek Lamborghinije van, mégse parkol garázsba és senki nem nyúl hozzá.
Van valóságalapja a félelmednek, mert nagyon felmentek a katalizátor árak. Bár most a sláger inkább a régi kis köbcentis benzineseké.
Pár hónapja egy B Corsa katalizátorért 50-60 ezret, egy öreg 900-as Cinquecento kat-ért 25 ezret is adtak. Állítólag az F Astra benzinesek, akár 100e Ft körül is értek.
A bontósok arattak nagyot, a tolvajok pedig szépen ráálltak a régi autókra. Egy láncos kipufogó vágóval pár perc alatt lekapják.
#9 Most miért akasztod meg a dolgot? Már sínen voltunk, sikerült rábeszélni a kérdezőt, hogy nyugodtan tegye alá erre beleszólsz :D
Hát ilyet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!