Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan hatott (vagy hat...

Hogyan hatott (vagy hat jelenleg is) a koronavírus a használtautó piacra?

Figyelt kérdés
Merre mozogtak el az árak, le vagy fel?
2020. júl. 22. 11:45
 1/5 A kérdező kommentje:
Autót szeretnék venni, de fogalmam sincs, hogy jelenleg most lent vannak-e az árak és most kell venni gyorsan, vagy esetleg várni, mert pont hogy felmentek az árak.
2020. júl. 22. 11:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Azt olvastam, hogy a nagyon olcsó, 500e Ft alatti autókra nagyobb lett a kereslet.

A drága autóknál minimális volt a visszaesés.

Nagy mozgás nem volt és nem is lesz, ha szükséged van autóra és van is rá pénzed, akkor vegyél.

2020. júl. 22. 12:00
 3/5 A kérdező kommentje:
3 millió forintom van autóra + 150-200 ezer az átírásra és a vétel utáni szervizre (olajcsere, szűrők cseréje, stb.). Ebben az árkategóriában lennék rá kíváncsi.
2020. júl. 22. 12:03
 4/5 Wadmalac ***** válasza:
66%

#2: Pont erre tippeltem, mielőtt olvastam. Az emberek nekiálltak olcsót venni a busz helyett, a drága meg ugyanúgy megállt, mint az új autó, mert az emberek bizonytalan munkahely-helyzetben nem ugranak fejest hitelbe.

#3: Ebben az árkategóriában némiképp estek az árak, a kereslet visszaesése miatt.

2020. júl. 22. 12:06
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha ebben a 3 milliós sávban keresel autót, talán most még jobban is jársz.

Nagy változás nincs, viszont alkudni most jobban lehet, mert sokkal kevesebben vágnak most bele ebben az értékben autóvásárlásba. A kereskedésekben áll a készlet, szeretnének már túladni rajtuk, ahogy magánszemélyek is nehezebben adnak most el. Én is hirdetem az autóm két hónapja, tök más kategória és más ársáv (ritkább oldtimer hobbiautó), de nagyon nehéz most eladni, sokkal nehezebb, mint a vírus előtt volt. Épp ezért ha most besétálsz 3 millió forintnyi készpénzzel egy kereskedésbe, és a 3,2-3,3 milliós autóra teszel ajánlatot a pénzzel a zsebedben, nagyobb eséllyel fognak most rábólintani.

2020. júl. 22. 14:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!