Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A derbi-nek minden 50-es...

A derbi-nek minden 50-es motorja 4 ütemű? Bocsi, de ehhez hülye vagyok :'D. És mennyit fogyasztanak 100 km-en?

Figyelt kérdés

2020. júl. 13. 23:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

nem

a legtöbb kétütemű, például a sendákba meg a gpr-ben

ezek 60-65 km/h utazó tempót tudnak és fogyasztanak 2-3 litert

robogóba van 4 ütemü is

2020. júl. 14. 07:34
 2/12 A kérdező kommentje:
És a kétütemű meg a négyütemű miben különbözik egymástól?
2020. júl. 14. 11:07
 3/12 A kérdező kommentje:
60-65-nél többet nem is mennek?
2020. júl. 14. 11:08
 4/12 anonim ***** válasza:
Azért nem gondolod hogy itt neked leírják majd a kettő és négy ütemű motornál mi a különbség.
2020. júl. 14. 12:39
 5/12 anonim ***** válasza:

négyüteműt szelepek vezérlik ezért pontosabb, jobb az égés és kissebb a fogyasztás meg környezetbarátabb

mivel csak minden 2. fordulatban van munkaütem ezért azonos köbcentinél gyengébb mint a 2t, viszont azonos teljesítménynél nyomatékosabb főleg alsó fordulaton, ezért könnyebbeb megy utassal és könnyebben megy fel dombon

hangja mély és öblös

2 ütemű az inkább hobbi mint napi használat kategória(kivéve az 50cc kategória mivel itt a 4 ütem nagyon gyenge)

magas fordulaton van ereje de ott nagyon sok

nem szelepek hanem nyílások a henger falon vezérlik

ezért sok benzin kimegy potyába a kipufogón mivel egyszerre vannak nyitva(ezen segít a rezonátor, "visszanyomja" a benzint)

a 2 ütemű benzinbe kevert olajjal keni magát ezért nem szabad velük motorfékezni (már ha lenne valamenyi motorfék), olaj miatt büdösek és füstölnek

vékony szunyogos hangja van neki

60-65 a 4t végsebessége, 2 üteműnek ez utazósebesség és 75-80 a vége

2020. júl. 14. 13:41
 6/12 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm, akkor kezdésnek egy derbi senda xrace jó választás lenne?
2020. júl. 14. 17:45
 7/12 A kérdező kommentje:
Vagy inkább robogót ajánljátok?
2020. júl. 14. 17:47
 8/12 anonim ***** válasza:

persze jó motor az

de mivel megkérdezted mi a különbség a 2 és 4 ütemű között, azt ajánlom hogy alaposan nézz utánna a keverékolajzásnak mivel ezen múlik a motor élete

láttam már olyat hogy nem töltöttek olajat se a tartályba se a benzinbe aztán mehetett a kukába

a másik fontos dolog meg a karburátor müködése, tísztítása, hangolása tudjad beállítani hogy ne kelljen 5 perces munkára szerelőhöz vinni

2020. júl. 14. 17:53
 9/12 anonim ***** válasza:

attól függ mire kell

robogót max munkába járásnak vennék

anyiban jobb hogy nem kell váltogatni (nem feltétlenül jobb)

sendával sokkal több az élmény mint egy automata kövér biciklivel, én mindenképp váltós motort vennék

2020. júl. 14. 17:56
 10/12 A kérdező kommentje:

Igazából csak összevissza mászkálásra kell egy motor, aszfalton meg terepen vegyesen.

Csak sokan mondták azt, hogy egy robogó jobban megéri, egy kicsit terepen is lehet vele menni,meg nem fogyaszt annyit... Talán 1l-rel fogyaszt kevesebbet nem? Meg hát azért váltani is elég nagy élmény lehet... Megegyszer köszönöm a válaszokat.

2020. júl. 14. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!