Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hiányzó szélvédő körüli...

Hiányzó szélvédő körüli tömítést mivel lehet pótolni?

Figyelt kérdés
Pár centis darabok hiányoznak belőle. Ez hogyan lehetséges, nem tudom, gondolom, az előző tulajnál volt egy szélvédőcsere és igénytelen módon sikerült visszatenni. Sikaflexről hallottam, de ahogy olvasom, az inkább karosszériaelemeknél hasznos. Egy másik termékük, a Sikalastomer megfelelő lehet erre? Esetleg sima szilikon? Nyilván olyan dolog kellene, ami nem "ragasztja oda" a szélvédőt a karosszériához, hanem mint az eredeti kéder, mozogni hagyja. Alternatív megoldás persze, hogy így hagyom, de jelenleg elég prosztón hat.

#Sikaflex #sikalastomer
2020. júl. 13. 19:38
 1/2 anonim ***** válasza:
Több helyen hiányzik belőle? Nem csak középen az illesztésnél van hézag? Ha szétrepedezett, akkor csere. Léteznek utángyártott szélvédő gumik. A Sikaflex egy megszilárduló tömítőanyag mint a sziloplaszt, a lastomer meg egy elasztikus tömítő, ami sosem köt meg.
2020. júl. 14. 07:49
 2/2 A kérdező kommentje:
Megnéztem még egyszer. Egy pár centis darab hiányzik, de hogy hogyan, azt ne kérdezd. Igaz, az előző full igénytelen tulajdonosok számára nem lehetett nagy kihívás még ezt is tönkretenni (így viszont kiváltképp felfoghatatlan számomra, hogy lehet a motorja és az alváza is szinte hibátlan az autónak)... Egyelőre F.BS szilikont nyomtam bele, ami nem kifejezetten esztétikus, de ha tartós, hát akkor az legyen a legnagyobb baja.
2020. júl. 18. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!