Egy McDonalds parkolójában meghúztam egy autót, számíthatok feljelentésre?
Tolatás közben meghúztam az ajtaját. Erősen. De nem jó autó, egy kis régi Yaris kb.
Elmentem.. tudom idióta voltam...
Számíthatok rendőrségi ügyre, feljelentésre? Mekkora lesz a bírság? Börtön is jöhet?
Menj vissza és nézd meg, hogy van-e kamera, ami a parkoló fele figyel. Remélem, van. Ha van, akkor valószínűleg szoppantyú lesz. Ha nincs, akkor is lehetséges, de nem valószínű.
"A cserbenhagyás következményei - ha kiderül, hogy ki volt a tettes
Ugyanakkor ma már a legtöbb parkoló térfigyelő kamerákkal felszerelt, illetve egyéb módon őrzött - továbbá annak a lehetőségét sem lehet kizárni teljes bizonyossággal, hogy a balesetnek nem volt szemtanúja, aki esetleg rögzítette a látottakat, és vallomása alapján a károkozó beazonosíthatóvá válik. Akár már csupán a rendszám rögzítése is elég nyom lehet ahhoz, hogy a károkozót megtalálják.
Sokat kockáztat, aki ilyen körülmények között mégis továbbhajt!
Amennyiben a nyomozó hatóságoknak, így legfőképpen a rendőrségnek sikerül valamilyen módon azonosítania az elkövetőt, szabálysértési bírságot fog kiszabni rá. A bírság mértéke 5 ezertől, akár 50 ezer forintig is terjedhet.
Továbbá a károkozó kötelező biztosításának díja is emelkedni fog. Ha nem rendelkezik érvényes biztosítással a károkozó, a károsult akkor is pénzhez jut - ilyenkor a kötelező biztosítás alapján a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) állja a kártérítést a Kártalanítási Számla terhére."
És ja, esetleg nézelődj körbe itt, hátha tudod pótolni az elhagyott
csigolyákat.
És ha valakinek "nem jó" autója van, annak olcsóbban dolgozik a karosszériás, vagy a fényező?! Soha nem értettem, hogy mért gondolják egyesek, hogy ha valakinek gyengébb motorral szerelt az autója, vagy régi, akkor a fényező is olcsóbban fújja az elemeket...
Ilyen helyeken esélyes hogy van kamera, remélem elkapnak!
Csak egy újabb trollkérdés **
Elírtam, bocs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!