Mentőnek, tűzoltónak mindig elsőbbsége van? Akkor is ha nem használja megkülönböztető jelzéseit? Kresz tesztekben mindig nekik van.
Figyelt kérdés
2020. júl. 13. 12:23
1/11 anonim válasza:
Mert ott használják a fény-, és hangjelzést is.
2/11 anonim válasza:
"Mentőnek, tűzoltónak mindig elsőbbsége van?"
Nem.
Csak akkor ha együtt használja a fény, és hangjelzését.
3/11 anonim válasza:
Elég, ha csak a fényjelzéseit használja, akkor is elkell engedned.
4/11 anonim válasza:
Csak ha fény és hangjelzést együtt használja.
5/11 anonim válasza:
Mozgó autóra csak a fényhíd nincs értelmezve.
Ha tiltott helyen áll (munkavégzés miatt), akkor figyelemfelhívó lehet a villogó. Mozgó járműnél a sziránának IS mennie kell.
Ezek a magyar szabályok. Románoknál pl. némileg más. Ott a villogó elég ahhoz, hogy utat biztosíts számára.
Mivel tudom, mennyire nyomasztó a személyzet számára is a hangjelzés, és ha nem feltétlenül szükséges szirénázni, nem kapcsolják be, ezért én mindig igyekszem segíteni a haladásukat.
6/11 anonim válasza:
A kresz tesztekben általában megkülönböztető jelzéseit együttesen használja, így ott mindig elsőbbsége van. Ha nem használja, akkor semmilyen előnyt nem élvez, ugyanolyan közlekedőnek számít, mint te meg én.
7/11 anonim válasza:
Engem az érdekelne, hogy ha összetalálkozik egy kereszteződésben egy tűzoltó meg egy ***házi politikus konvoja, akkor kinek van elsőbbsége?
8/11 anonim válasza:
Hát a Kresz szerint.
(3) Megkülönböztetõ jelzéseket használó gépjármûvek találkozása esetében - egymás közti viszonyukban - az általános szabályok az irányadók.
9/11 anonim válasza:
Ez csak az elmélet. A gyakorlat szerintem másképp alakulna. Gondolom mindenki tudja melyik fél kényszerülne megállásra.
10/11 anonim válasza:
A tesztekben persze hogy elsőbbségük van, máskülönben nem tennék oda kérdésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!