Lakóautó belső átalakítása megengedett?
Ha a lakóautóm belső helyiségeit át akarom alakítani pl a konyha, wc, ágyak helyét kicserélném, adott esetben a belső falak elbontásával, úgy mennyiben veszélyeztetem a műszaki vizsgámat? Esetleg új vizsgán való átmenést?
Illetve ha a meglévő üléseket cserélem(ha jól tudom ez bármilyen autónál megengedett), úgy ezeknek a kicsit értelmesebb elhelyezése engedélyeztethető? Milyen jogi akadályokra számíthatok?
Senkit nem érdekel, azt csinálsz amit akarsz belül.
Talán csak az üléseket a biztonsági övekkel nem alakíthatod át.
A műszakin bukhat!
És balesetnél a közlekedési hatóság is beleköthet.
Tudom, mert dolgoztam mozgóboltokat, és büfékocsikat gyártó cégnél.
"Senkit nem érdekel, azt csinálsz amit akarsz belül."
Hát persze.
Azért ugrik a forgalmi a helyszínen ha pld. furgonól kiszeded a térelválasztó rácsot.
Miért bukhat meg ember???
Nehogy azt mondd hogy ha az ágyat , wc-t máshová rakja akkor az hiba!!!
4.-nek.
Pedig az. Megváltozik a jármű súlypontja, ami miatt a kanyarodási és úttartási tulajdonságai.
Súlypont a francokat! Semmi nem tiltja hogy berakjak az autóba 300kg-nyi munkaakksit, amíg a megengedett össztömeg alatt vagyok. Pedig ez odaver a súlyelosztásnak! Egy 20kg-os budit meg némi osb lapot meg se érez az auto!
Beszéltek itt hülyeségeket...
Óhhh...a 8. igazi szakértő, biztos ért hozzá, ez lejön a proli, melós stílusából.
Hallgass rá kérdező! >:)
2. voltam.
Szerintem itt a súlypontot hangoztatók keverik a lakóautót és a lakókocsit. Az előbbi egy teherautóból vagy kisteherből épített jármű. Mivel ezek alapból teherszállításra vannak tervezve, súlyponttól függetlenül, semmit nem befolyásol rajta hogy egy 15 kilós WC, vagy egy 5 kilós válaszfal hol van benne.
A lakókocsi már teljesen más helyzet, ott valóban nagyon fontos a pontos súlyelosztás, különben teljesen instabillá, balesetveszélyessé válhat a vontatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!