Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » GM motorolaj vagy nem,ez itt...

Caddy23 kérdése:

GM motorolaj vagy nem,ez itt a kérdés?

Figyelt kérdés
G Astra-rol van szó 1.6 16 szelepes motor. Az előző tulaj nem tudom milyen olajat használt, én gyári GM 10w 40 tettem bele, az olajfogyasztás minimális, a motor szépen szol.Maradjak ennél,vagy próbáljak egész mást, mondjuk 5w30 , szerintetek, mondjuk Castrol

2020. júl. 11. 22:32
 1/4 anonim ***** válasza:
74%
Ha egyszer bevált akkor minek váltanál?
2020. júl. 11. 22:59
 2/4 anonim ***** válasza:
49%
Nekem is 1.6 16v G Astrám van. Régen Castrol 10w40 használtam, többször is, de azt eléggé hamisították is, utána a gyári GM 10w40-et rakattam bele, ami nem is volt drága, meg mégis gyári olaj. 230.000 (óra szerint) km-nél motorfelújítást eszközöltem, használtan vettem és mindig is fogyasztott az olajból, elegem lett belőle, a motorfelújítás után megállt az olajfogyás. Azóta ENEOS 10w40-et használok, a szerelő azt ajánlotta, meg hát mégis új a motor (dugattyúk, stb minden cserélve volt, szelepek bemarva, hengerfejsikolás stb stb) megérdemli. Ha nem lenne felújítva, továbbra is a GM olajat raknám bele, meg voltam vele elégedve. 10.000 km-enként cserélni kell nem kell megvárni a 15.000 km-t. Castrolt soha többé nem használnék, akár hamisitott volt akár nem , többször volt benne és semmivel sem volt jobb mint amikor GM olajat kapott.
2020. júl. 12. 02:27
 3/4 anonim ***** válasza:
31%

Ha bevált, én sem variálnék bele. De ha kísérletezni akarsz akkor sincs sok vesztenivalód. Olajcsere így is, úgy is esedékes. Csak arra figyelj hogy a gyári előírásnak megfelelő minőségű olajat vegyél!

Én H Astrában használtam sokáig 5w30-as GM olajat. Semmi bajom nem volt vele. Aztán használtam Castrol 5w30-ast is. Semmi változást nem vettem észre. Most az újabb Opelembe garanciaidő alatt az éves szervizek alkalmával is 5w30-as GM olaj megy. Szintén nincs vele bajom. Garanciaidő lejárta után nem tudom fogok-e változtatni.

2020. júl. 12. 09:06
 4/4 A kérdező kommentje:
1-es Azert mert felek hosszu tavon tonkreteszi a motrot.
2020. júl. 12. 18:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!