Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha a Simson S51-emben nincs...

Ha a Simson S51-emben nincs akkumulátor és nem tudok indexelni azért megbüntetnek?

Figyelt kérdés

2020. júl. 8. 23:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Szedd le az indexet... az előírás az, ha van irányjelző,. akkor annak működni kell, viszont nem kötelező tartozék.
2020. júl. 9. 00:04
 2/7 anonim ***** válasza:
kezedet használd, az is szabályos
2020. júl. 9. 07:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem büntetnek,Kezed használd.
2020. júl. 9. 10:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha fel van szerelve az irányjelző, akkor annak működnie kell. Nem működik le kell szerelni és karral kell jelezni. 16 éve nekem is volt Simson, sőt azon vizsgáztam, mindig karral kellett jelezni.
2020. júl. 9. 11:17
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez egy érdekes témakör, most utánanéztem picit alaposabban.

Először az 1990-es KöHÉM rendeletet néztem meg, a 62 § egészét.

Itt az áll, hogy

"Irányjelző lámpákkal fel kell szerelni a gépkocsit, a mezőgazdasági vontatót, a zárt vezetőfülkéjű, valamint a pótkocsi vontatására használt lassú járművet és a (...) a pótkocsit. (...) Irányjelző lámpákkal fel szabad szerelni a motorkerékpárt és a nyitott vezetőfülkéjű lassú járművet."

Azaz sehol sem írja, hogy segédmotoros kerékpárra kötelező volna, sem azt, hogy fel szabad szerelni rá, sem azt, hogy nem szabad. Egyszerűen nincs konkrétan szabályozva.

Utána KRESz-t néztem meg, 56 §:

56. § (1) A vezető köteles a járművet - lehetőleg olyan helyen, ahol a forgalmat nem akadályozza - haladéktalanul megállítani, ha a jármű olyan hibáját észleli, amely balesethez vezethet, különösen ha elromlott a jármű

(...)

d) irányjelző berendezése, kivéve ha kézzel megfelelő irányjelzés adható,"

Azaz elvileg így is közlekedhetsz, ha jelzed a karjaiddal az irányváltoztatási szándékaid.

2020. júl. 9. 11:20
 6/7 anonim ***** válasza:

#5#

Ahogy már írták: ha fel van szerelve, akkor működőképes állapotban kell lenni, de nem kötelező felszelni (általában le is szerelték a Simsonokról), kézzel is szabályos az irányjelzés.

2020. júl. 9. 11:37
 7/7 Maximas ***** válasza:
Kíváncsi lennék, hogyan vizsgáztál le? KRESZ megvan?
2020. aug. 2. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!