Ha ráfordítom a kulcsot az autóban és megy a rádió, akkor idő után lemerül az aksi? Ha járatom a motrot, akkor nem? Megy addig amíg üzemanyag van? Hogyan működik ez a része az autónak? Vagy pl. a klíma?
Ha nem jár a motor akkor a rádió az akksiról megy, de a motor nem tölti a rádiót a generátor által.
Ha jár a motor akkor az tölti az akkumulátort, így nem merül le ha megy a rádió.
Klímához meg alapból kell járni a motornak mert a motor hajtja meg a klímakompresszort.
Igen, lemerül.
Ha jár a motor, akkor a generátor tölti az akksit.
jézus... látszik fáradt vagyok :D
jól elírtam az első mondatot.... tehát:
Ha nem jár a motor akkor a rádió az akksiról megy, de az akksi ilyenkor nem töltődik mert nem jár a motor. Ha jár a motor akkor a generátor tölti az akksit, így addig rádiózhatsz amíg akarsz.
Ha csak úgy rádiózol akkor akár le is szívhatja az akksit.
Maga a rádió az nem meriti le az akkut, annyira kevés a fogyasztása.
Inkább a gyujtás és a vele amik áramot kapnak. Ha dizel akkor az izzítás nagyon meriti.
Nem az volt a kérdés, hogy mennyi idő alatt, hanem hogy meríti-e?
Mivel a rádió is egy fogyasztó, ezért képes lemeríteni az akkut ha nem jár a motor.
Bármi lemeríti, ami áramot fogyaszt.
Hogy mennyire, meg mennyi idő alatt, az többtényezős.
Nekem már cserés az akksi, meg eleve kicsi amperórás.
Nemrég viharban félreáltam. Vészvillogó + rádió fél óra alatt lemerítette annyira, hogy utána kuncsoroghattam, hogy bikázzák be :)
Nekem a 45 Ah akkut nem merítette le, pedig órák hosszat ment a rádió.
Persze ha olyan rossz az az akku , mint előttem írja , na akkor letudja szívni.
Leállított motornál minden elektromos fogyasztó az akkuról megy. Ha nagyon lemeríted, nem indul be az autó.
Ha jár a motor, akkor a motor által meghajtott generátor látja el a fogyasztókat és emellett tölti az akkut.
A klímának nem csak áram kell, a kompresszort a motor forgatja. Tehát leállított motornál nem működik a klíma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!