Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autóba van pl.20 liter...

DVI kérdése:

Az autóba van pl.20 liter 95-ös benzin én meg rátankolok erősebb vagy kisebb oktánszámú benzint például a "szomszédba" ukrajnába éppen figyeltem van 92-es benzin mi lesz az autómmal észre fogja venni a keveredést?

Figyelt kérdés
2020. júl. 7. 21:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Autótól is függ. Van ami gond nélkül elmenne akár simán is a 92 essel, van aminél már kopogni fog a motor. Szóval autótól függ. Ha valami régebbi darab, akkor esélyes, hogy nem lesz vele semmi gond, nem annyira kihegyezett motor, ha valami modern, akár turbos motor, akkor ne kockáztass vele.
2020. júl. 7. 22:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha újabb autód van, akkor észre fogja venni, a motorvezérlő ennek megfelelően fogja állítani az előgyújtást, de te ebből semmit nem fogsz észrevenni.
2020. júl. 7. 22:54
 3/5 anonim ***** válasza:
Épp hogy a modern motorok nem fognak kopogni, mert visszaveszik az előgyújtást. Szerintem amúgy nem lenne vele gond. Nagyon a határon kellene vele menni, hogy ez a 3 oktánszámnyi különbség észrevehető legyen, és akkor sem biztos hogy lenne belőle probléma.
2020. júl. 8. 10:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Keveredni fog, lesz belőle egy 93-94 oktános benzin. A modern autóknak nem okoz problémát, mert az ECU simán átáll a kisebb oktánszámra, egyszerűen kevesebb lóerőd lesz, de a motor finoman, jól fog menni. Ukrán benzinnél nem is az oktánszám szokott gond lenni, hanem a szar minőség, nem tudom, hogy az adalékok, vagy maga a benzin szar, de nekünk még a Dacia se akart menni ezzel az olcsó ukrán benzinnel. Persze van ott is tisztességes 95-ös benzin, amit bármibe tankolhatsz, pl az Okko-nál, de annak az ára is nagyobb.
2020. júl. 8. 14:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Lukoil ukrán benzinnel jártam 8 évig, drágább volt mint a szarabb kuton lévő 95-ös, de a magyar árhoz képest még így is jóval olcsóbb. Nitrósabb benzin, de az autó jobban ment vele. Azt mondták hogy mivel nitrósabb enni fogja a gumi alkatrészeket, hát 8 év és 460 000 km alatt semmit nem evett meg. 3 éve idehaza tankolok a Mol-on vagy Shell-en, de érezhetően gyengébb benzin mint az ukrán 95-ös Lukoil.
2020. júl. 20. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!