DVI kérdése:
Az autóba van pl.20 liter 95-ös benzin én meg rátankolok erősebb vagy kisebb oktánszámú benzint például a "szomszédba" ukrajnába éppen figyeltem van 92-es benzin mi lesz az autómmal észre fogja venni a keveredést?
Figyelt kérdés
2020. júl. 7. 21:55
1/5 anonim válasza:
Autótól is függ. Van ami gond nélkül elmenne akár simán is a 92 essel, van aminél már kopogni fog a motor. Szóval autótól függ. Ha valami régebbi darab, akkor esélyes, hogy nem lesz vele semmi gond, nem annyira kihegyezett motor, ha valami modern, akár turbos motor, akkor ne kockáztass vele.
2/5 anonim válasza:
Ha újabb autód van, akkor észre fogja venni, a motorvezérlő ennek megfelelően fogja állítani az előgyújtást, de te ebből semmit nem fogsz észrevenni.
3/5 anonim válasza:
Épp hogy a modern motorok nem fognak kopogni, mert visszaveszik az előgyújtást. Szerintem amúgy nem lenne vele gond. Nagyon a határon kellene vele menni, hogy ez a 3 oktánszámnyi különbség észrevehető legyen, és akkor sem biztos hogy lenne belőle probléma.
4/5 anonim válasza:
Keveredni fog, lesz belőle egy 93-94 oktános benzin. A modern autóknak nem okoz problémát, mert az ECU simán átáll a kisebb oktánszámra, egyszerűen kevesebb lóerőd lesz, de a motor finoman, jól fog menni. Ukrán benzinnél nem is az oktánszám szokott gond lenni, hanem a szar minőség, nem tudom, hogy az adalékok, vagy maga a benzin szar, de nekünk még a Dacia se akart menni ezzel az olcsó ukrán benzinnel. Persze van ott is tisztességes 95-ös benzin, amit bármibe tankolhatsz, pl az Okko-nál, de annak az ára is nagyobb.
5/5 anonim válasza:
Lukoil ukrán benzinnel jártam 8 évig, drágább volt mint a szarabb kuton lévő 95-ös, de a magyar árhoz képest még így is jóval olcsóbb. Nitrósabb benzin, de az autó jobban ment vele. Azt mondták hogy mivel nitrósabb enni fogja a gumi alkatrészeket, hát 8 év és 460 000 km alatt semmit nem evett meg. 3 éve idehaza tankolok a Mol-on vagy Shell-en, de érezhetően gyengébb benzin mint az ukrán 95-ös Lukoil.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!