Miért pörög fel hirtelen a motor, amikor felfele megyek
az emelkedőn?
Figyelt kérdés
2006-os Swiftem, 1328 ccm.
Egy parkolóból kikanyarodva egyből meredek emelkedőn kell tovább haladni.
Amikor az első fokozatból a második fokozatba váltottam, és már le vettem a lábam a kuplungról, arra lettem figyelmes, hogy felpörög a motor, de úgy, mintha nem is lenne sebességben.
Ez néhány másodpercig tartott csak. Elég érdekes volt hallani.
Nekem (régen) csorgott a váltóból az olaj (gar. idő alatt), meg kellett fontolni kisebb hídon felfelé, csak "nekifutásból" tudtam felérni.
De Te jobban érzed...
2020. júl. 6. 19:20
2/12 anonim válasza:
AZ bizony csúszik a kuplung.
2020. júl. 6. 19:34
3/12 anonim válasza:
Ja, csúszó kuplung. Most még csak lejtőn csinálja de egyre többet fogja. Aztán egy idő után már csak negyed gázt tudsz adni, mert egy félig erős gázadásra is megcsúszik, aztán a legvége az, hogy elindulni sem fogsz tudni. Cseréltess egy kuplung szettet a kocsiba.
2020. júl. 6. 19:43
4/12 anonim válasza:
Csúszik a kuplung, 10 km-nél tovább ne indulj mostmár vele.
2020. júl. 6. 19:50
5/12 anonim válasza:
Csúszik a kuplung, azaz ugyanaz történik, mint amikor nem engeded fel teljesen a kuplungpedált és úgy adsz gázt.
Ahogy írták, ez csak egyre rosszabb lesz, tehát addig cseréltess kuplungot, amíg el tudsz vele menni a szervizbe saját lábon.
2020. júl. 6. 19:50
6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos tanácsokat. Minden válaszadónak jár a pipa.
2020. júl. 6. 21:03
7/12 anonim válasza:
Megcsúszott, ja :) Én ilyen kocsin csináltam meg a B-s tanfolyamot anno :D 1-esben, 2-esben, de még néha 3-asban is megcsúszott, ha nagyobb gázt adtam. Konkrétan nem lehetett értelmesen gyorsulni vele 1-2 fokozatokban, mert csak simán felpörgött a motor, mintha kuplungot is benyomtam volna közben. Egyszer bicajos előzése sikeredett így kicsit neccesre, rendesen le is cseszett érte az oktatóm.
2020. júl. 6. 22:18
8/12 anonim válasza:
Jó nagy paraszt volt akkor az oktató, hogy műszaki hibás autót ad, és még neki áll feljebb.
2020. júl. 7. 10:15
9/12 anonim válasza:
Ja igen, nem igazán komáltam amúgy sem. Nem a saját kocsija volt, mert az baleset miatt gazd. totálkáros volt, hanem ez egy bérelt oktatóautó volt (daewoo kalos). Úgy kellett kb vezetnem vele, mintha lenne egy tojás a pedál meg a talpam között. Érdekes volt :) Sajnos az elejétől a végéig ezzel csináltam. Annyiban talán igaza volt az oktatómnak, hogy amikor megcsúszott a kuplung, fékeznem kellett volna és visszasorolnom a bicajos mögé, nem pedig befejezni az előzést.
2020. júl. 7. 10:53
10/12 A kérdező kommentje:
Kedden (2020.07.07.-én) voltam a szervizben az autóval.
A 35 km út alatt kétszer történt, hogy megcsúszott a kuplung.
A haza vezető úton (ugyanaz
az irány) már nem volt probléma.
A szervizben felvették az adatokat. Jövőhét szerdára kaptam időpontot, akkor cserélnek kuplung szettet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!