Személygépkocsiban az első ülésnél a légzsák működését előzetesen megakadályozták. Szállítható-e ott gyermek a gyermebtonsági rendszerben?
Jó válasz IGEN, nem jó válasz: igen jármü haladási irányával ellentétesen
De miért? Lehet én vagyok a hülye de nem értem, most akkor mikor lehet gyereket betenni előre ha előre néz vagy hátrafelé? KRESZ vizsgán nem szeretnék ezen az 1 ponton elbukni köszi
Én úgy tudom hogy abban a gyerekhordozóban lehet forditva szállitani, ha a légzsákot kikapcsolták.
Mondjuk azt se értem mi az a "gyermekbtonsági rendszer "
nem kell kötekedni pontosan érted.
De most akkor szabdon választható előre és hátra irány is? vagy ha a légzsákot nem lehet kikapcsolni akkor csak hátra?
Előre néző gyermekbiztonsági rendszerben légzsákkal és légzsák nélkül is szállítható gyerek, hátra néző eszközben csak kikapcsolt légzsákkal (vagy légzsák nélküli járműben). Ennek oka, hogy a hátrafelé néző gyerekülés a műszerfalnak támaszkodik, és az aktív légzsák konkrétan belerobbanna a háttámlájába, ami elég nagy erőhatással és így súlyos sérüléssel járna.
Magyarán ha nincs légzsák vagy ki van kapcsolva, akkor bárhogy, bekapcsolt légzsákkal pedig csak előre néző gyerekülésben szállítható a gyerek.
"De most akkor szabdon választható előre és hátra irány is? vagy ha a légzsákot nem lehet kikapcsolni akkor csak hátra?"
Ha a légzsákot nem lehet kikapcsolni, akkor nem szállítható ott gyermek.
Létezik olyan szabályos gyermekülés, ami forgalom irányába néz, ezek használata nem tilos, ezért a "igen jármü haladási irányával ellentétesen" válasz nem elégséges.
Köszönöm a választ küldtem zöld kezet vagyis pipát.
Megjegyeztem, ha hátrafelé néz az ülés akkor kikapcsolt légzsák vagy nincs légzsák, ha előre akkor nem kell kikapcsolni a légzsákot. Köszönöm mégegyszer
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!