Hogyan váltotok fel autóban ülve 2-es sebességi fokozatba kanyarodáskor?
Figyelt kérdés
Pl:
Piros lámpánál állok, majd zöldre vált, én jobbra szeretnék menni. 1-ben elindulok. Kanyarodás közben váltsak fel 2-be vagy még a kormánykerék elforgatásának megkezdése előtt?
Sajnos ezt nem sikerült eddig tisztáznom magamban, ugyanis egyszerre kell tekerni a kormányt, közben kezelni a kuplungot és a váltót.
Ti hogyan csináljátok?
2020. júl. 6. 02:46
1/12 anonim válasza:
Attól függ mekkora a kanyar íve, meg hogy közben mennyire gyorsulok fel. Mind a két verzió elképzelhető.
2/12 anonim válasza:
Ha ez gondot okoz, akkor inkább 1-esben kanyarodj és csak akkor válts, ha már egyenesben van a kormány.
3/12 anonim válasza:
Körforgalomba hogyan mész végig 1-esbe?
4/12 anonim válasza:
Ahogy az adott forgalmi helyzet kívánja.
5/12 anonim válasza:
Amúgy ha már elég tapasztalt van, bő gázzal, kicsit rátartva a kuplungra 2-esben is el tudsz indulni :)
6/12 anonim válasza:
Ez miért okoz gondot? Akkor kell váltani, amikor a kellő sebesség megvan, függetlenül attól, hogy a kormány hogyan áll. Azért illik tudni kanyarodás közben is váltani, hogy őszinte legyek.
7/12 anonim válasza:
Szerintem sem okoz különösebb gondot kanyarodás közben váltani, gyakorolni kell, hogy egy kézzel is menjen a kanyarodás, nem nagy dolog ha belejön az ember.
8/12 anonim válasza:
Az embernek két keze van. Egyik a kormányt, másik a váltót kezeli. Ha csak pár méter van a sarokig, akkor egyesben csak megmozdítom az autót, és már rakom a kettest még a kanyarodás előtt - feltéve hogy nincs gyalogos, akinek ugye elsőbbsége van. Egyszerre váltani, indexelni és sebességet váltani csak annyira bonyolult, mint egy időben sétálni, zenét hallgatni és rágózni. Kis gyakorlással belejössz.
9/12 anonim válasza:
Egy bizonyos idő után félkézzel tudsz majd manőverezni a kormánnyal, váltasz jobb kézzel, kuplungolsz, indexelsz és közben még a politikáról is tudsz majd beszelni. De ehhez kell gyakorlat, nekem az oktató anno azt mondta, kis ívű kanyarnál hanyagoljam a váltást, majd jogsival a zsebemben ráérek gyakorolni. Nagyon elvonja egy kezdő figyelmét.
10/12 anonim válasza:
Mikor tanultam vezetni, még nagyon az elején. Mentünk a körforgalomban, mondta az oktató váltsak kettesbe. Én meg. "Pont most???" :D :D Annyi fele kellett figyelnem, én teljesen megértelek. Azóta rengeteg gyakorlással már megy simán.:) Szerintem is egyelőre kanyarodj egyesben, utána válts fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!