Autóvásárlásnál visztek magatokkal hibakód olvasót?
Igen, bár a mostani autómnál nem tettem. Ennek oka, hogy ebben van egy olyan funkció, ami kiírja, hogy melyik egységben van rögzített hibakód.
Lehet, hogy típusfüggő, de volvonál (amit vettem) nem lehet kiütni a hibakódokat. Ha törlöd, akkor is ott marad, meg lehet tekinteni.
A próbaút után érdemes kiolvasni.
Legutóbbi autómnál szakival mentem, nála volt hibakód-olvasó, de egy elég drága gépet vettem és a kereskedésben tartottak a hibakód-olvasótól és nem engedték (helyette felajánlották, hogy elmegyünk vele márkaszervizbe átvizsgálni, amit ők állnak).
Végül egyikre sem került sor, mert az autó nyilvánvalóan kitűnő állapotban volt, azóta is szépen megy.
A szaki szerint egy igényes állapotú gép esetén túl sokat nem mond el a hibakód-olvasó, mert ha próbaút és lehetséges típushibák áttekintése után nincs vele gond, akkor a hibakód olvasással max akkor érdemes foglalkozni, ha világít a check engine.
Mindig viszek. Ha nem olvashatom ki magam, akkor az autó marad. Nem érdekel mennyire jónak van beállitva.
Az sem érdekel ha nem világít a mil lámpa. A log-ból kitudom olvasni, hogy mikor volt utoljára tároló törlés és azt is, hány km-t ment az autó törlés óta.
Valamint nézek egy élő képet a monitor szondáról. A katalizátor hibát ezzel ki lehet szűrni.
Nem, mert általában úgyis elviszem állapotfelmérésre. Ott pedig a csomag része, hogy ezt is nézik. Egyúttal a próbaút is megvan a szervizből oda-vissza. + ha ez alatt a rövid út alatt visszajön valami hiba, az régen rossz. Továbbá a felhasználóknak ritkán van gyári szintű diagnosztikája. Az olcsó kínai vackok csak a motorvezérlővel kommunikálnak. Egy autóban pedig van még 15-20 egyéb canbus vezérlő, amiben lehet hiba.
Egyébként ha egy eltárolt hibakód is van, nem biztos, hogy sikítva menekülök az adott autótól. Legutolsó használtan vett autómban pl légtömegmérő hiba volt eltárolva. De mivel nem volt aktívan jelen a hiba, csak a tárolóban volt és jó vételnek tűnt, úgy voltam vele, hogy legrosszabb esetben kap egy új légtömegmérőt. De szerencsére nem volt rá szükség. Ki lett törölve a hiba és 8 év, 160.000 megtett km után sem írta vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!