Autómata váltó olajat tölthetek a kocsiba szervóolaj helyett?
Figyelt kérdés
Nagymamám kocsiját vezettem a múltkor, felnyitottam a motorháztetőt, és láttam, hogy a szervóolaj a minimum szint alatt van. Gondolom le kell cserélni, de amíg nem viszi el szerelőhöz, találtam itthon automata váltó olajat, GM Dexron 2 D típusú, azt beletölthetem addig? 2004-es évjáratú 1.2 benzines motorú 16 szelepes Renault Kangoo-ról van szó2020. júl. 4. 17:25
1/9 anonim válasza:
Persze, ha megéri neked a komplett váltó csere 200 ezerért
2/9 anonim válasza:
Ne öntsél bele oda nem való folyadékokat
3/9 3 napos mákos lecsó válasza:
A szervó hidraulika olajhoz hasonló (majdnem pont olyan) olajat használ. Ami nem a kenésre van optimalizálva hanem a mechanikai igénybevételre. Ezért inkább hagyd, hogy minimum szint alatt legyen kicsivel mint hogy rossz olajat tegyél bele.
4/9 anonim válasza:
Egyeske! Szervó, nem váltó.
Kérdezőnek: még véletlen se!!!!!
Vegyél valami belevalót a legközelebbi benzinkúton, vagy nagy áruházban.
5/9 anonim válasza:
Dexron 2 van előírva neki, szóval nyugodtan beletöltheted.
6/9 anonim válasza:
az automata váltó olaja legalább olyan terhelésnek van kitéve, de inkább nagyobbnak, mint a szervóban az olaj, bármilyen is az.
Szerintem inkább ne töltsd bele, mert az még hetekig azon a szinten marad..
7/9 anonim válasza:
Nekem a 30 éves gépeimbe dexronII-es ATF-et kell a szervóba tölteni a gyári előírás szerint. Az hidraulika olaj, nem kenőolaj.
8/9 anonim válasza:
Isten ments, ennyi erővel vizet is csapönthetsz bele. Nem véletlen van külön váltóba és szervóba való olaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!