Melyik a legkisebb költségű autó 500 000 Ft-ig?
500ért jó autó?
Egy rakás típust feltudnék sorolni, de talán az egyik legbiztosabb vétel egy benzines G Astra.
astra g 1.4,1.6 benzin
Corsa c 1.2,1.4
Golf IV, bora 1.6 101le
Nissan micra
Toyota yaris, corolla békalámpás
Honda jazz, civic(de ehhez drágább az alkatrész, mint a többihez)
Benzinest olcsóbb fenntartani.
Köszi a válaszokat.
Több olyat is írtatok, amiket én is nézegettem és jónak tűntek.
Saxoból az 1,1 benzines is jó, vagy 1,5 D? A szívódízelről mondják sokan, hogy faék egyszerű szerkezet, ha kapja az olajat más baja nem nagyon lehet, csak lomha kicsit, bár amúgy sem vagyok a száguldozós típus.
Akkor írtátok többen a Nissan Micrat is. Ennyire jók a régi Nissanok? Én azon csodálkoztam, hogy Almera meg Primera, amelyik már külsőre belsőre is egész igényes, gyakorlatilag fillérekért vannak fent ahhoz képest, hogy több korabeli autó lényegesen nagyobb árfekvésű. Én azt gyanítottam, hogy valószínűleg a magas szervköltségek stb. miatt adják ilyen olcsón.
G Astrat még sose mertem elkezdeni ennyiért nézni, mert nemrég még 6-700 ezertől indult a használható kategória. Ezek szerint már 500-ért ki lehetne fogni belőle jót?
Mindenképp olyan lesz egyébként, amiből viszonylag sok van, nagyon olcsó hozzá az alkatrész, és nincsenek bonyolult megoldások benne.
Toyota Corolla-ra gondoltam még erősen, meg Yarisra is, csak az is nem tudom mennyire jól karbantartott volt 500 ezerért.
Skoda Fabia 1,9 sdi is van időnként ennyiért. A szívóbenzin és szívódízel közt vacillálok még, de lehet a benzines marad, elvégre az is egyszerű, de legalább bír is menni.
Sdi-vel még ez a gond, meg úgy a szívódizelekkel, hogy 20 mp alatt van 100-on, ami azért nem a legjobb. Ezt még gyilkolja is, mert teljesen hideg motorral gyorsulgat.. https://www.youtube.com/watch?v=lCcZayS4xzo
Amúgy ha 1.9 sdi nézed rengeteg autóba van. Ezeknél a vezérmű szíjra kell figyelni, mert azt 60e max 90e km-ként cserélni kell bennük.
Íme a lista amikbe van: [link]
Ezek mind újkoruk óta magyarországi autók, legtöbb vezetett szervizkönyves. Érdemes megnézni a küszöböket, alá feküdni, hogy nem ette szét a rozsda. Kiegyenlítőtartályba nézd meg a hűtőfolyadékot, hogy legyen benne és ne legyen fekete. Kérd le őket mindenképp vétel előtt, vagy eredetvizsga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!