Megéri-e Mazda-6 autót venni?
A történet ott kezdődik, hogy szeretnék venni egy használt autót a közeljövőben. Az autót magát Németországból/Hollandiából szeretném behozatni Romániába. Természetesen hozzáértőkkel, egy direkt ezzel foglalkozó céggel. Igazából a kérdéseim magával az autó márkájával és a jól ismert hibáival kapcsolatosak. Szeretnék venni egy 2013-2015 közötti Mazda 6-ot, 2.2 dízel motorral. A face lift-elt verzióra gondolok. Az autóra önmagában olyan 6-8 ezer eurót szánnék. A kérdésem az lenne hogy megéri-e foglalkozni ezzel a típussal? Nagyon megtetszett az autó, de nem szeretnék mellényúlni vele. Tudom hogy a rozsda és a Mazda jó barátok tudnak lenni, emiatt mindenképpen a szükséges alkatrész és olajcsere mellett elvégeztetnék rajta egy alvázkezelést is. Sajnos a netes keresgélés nem volt kellőképpen eredményes. Van aki azt mondja hogy nagyon eltalált autó de van aki szerint meg nem.
Elmondanám azt is, hogy nem vagy VW csoport ellenes, de valamiért nem jönnek be azok az autók. Néztem Skodát, Seat-ot, Volkswagen-t de valahogy nem tetszik annyira a választék. Annyi pénzért amennyit én fordítanék autóra, nem lehet viszonylag fiatal 4-6 éves autót venni úgy hogy abban ne legyen 250-300 ezer km.
A másik apró probléma hogy itt Romániában adó szempontjából nem veszik figyelembe sem a káros anyag kibocsájtást, sem pedig az eurós normát. A motor mérete miatt pedig egy kicsit nagyobb adót kellene fizetni az autóra mint például egy 2.0 méretű motorra. Ettől ha eltekintünk, megéri megvenni ezt az autót?
3-as igen ezért álltam át 14 év után a koreai márkára. (hyundai,kia)
Itt még nincs tapasztalatom a rozsdával mert szinte újat vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!