Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki Swift III tanksapka...

Chrisnewland kérdése:

Suzuki Swift III tanksapka ajtó nem nyílik. Mennyire kell szétbontani az autót a bowden cseréjéhez? Kb. mennyibe fájhat szerelőnél a művelet?

Figyelt kérdés

A napokban, természetesen tankoláskor vettem észre, hogy a tanksapkát fedő ajtót nem nyitja az ülés alatt lévő kar. Már a kutas is mondta, hogy valószínűleg a bowden elgyengült, megnyúlt, elszakadt. Kérdésem az lenne (neten sehol sem találtam rá választ), hogy mennyire kell szétbontani az autót a bowden cseréjéhez, mivel maga az alkatrész úgy látom, párezres tétel, de a munkaidő, macera jóval több, ha jól sejtem. Illetve, amíg ezt nem tudom abszolválni, félmegoldásnak jó-e az, ha addig úgy közlekedek, hogy nem csukom be az ajtaját, miután legközelebb ki tudom feszíteni nyitottra. Vagy valamivel tudom-e rögzíteni, nem tudom, menet közben fityegne-e, ha nincs bepattintva.

Előre is köszi a válasz(oka)t!

2020. jún. 28. 10:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Biztos hogy bowden?
2020. jún. 28. 10:42
 2/5 anonim ***** válasza:

Ideiglenesen az jó megoldás, ha nem csukod be teljesen, csak behajtod. Ha kinyílik menet közben (nem hiszem) akkor tegyél be egy darab valamit a fedél alá (szivacsdarab, akár papírzsepkendő) hogy ne tudjon teljesen becsukódni és egy darab szigetelőszalaggal ragaszd le (tudom elég gány).

A javításhoz: eddig nekem minden autómhoz le tudtam tölteni a netről hivatalos szervízkönyvet pdf-ben, keresgélj biztos van szuzukihoz is. Abban meg lehet nézni bowdenes-e és mi a procedúra.

2020. jún. 28. 11:07
 3/5 anonim ***** válasza:
Én sem feltétlenül a bowdenre gyanakodnék első körben. Az is lehet, hogy valami más miatt nem lehet csak kinyitni, elgyengült rugó, vagy pl. csak egy fémlapon kell hajlítani. Utóbbi pedig egyszerűbb, mint szétbontani az autót. Sőt, szerintem benzinkutas időkben találkoztam már ilyen esettel, ott sem a bowden volt a hiba. Csak akkor fogj bele a cserébe, ha 100% a bowden hibája.
2020. jún. 28. 11:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem is volt hasonló probléma , másfajta autónál és csak megkellett sprézni a bowdent és utána szépen bejáródott. Azóta is tökéletesen működik.
2020. jún. 28. 12:44
 5/5 A kérdező kommentje:
Megnézegettem ma, igazából a nyitókar felhúzásakor a kis pöcök, ami kiengedi a zárat, ugyanúgy bemegy a helyére, tehát elengedi az tankajtót, de az nem lökődik ki. Ezért kell alányúlni, miközben valaki emeli a kart. Fogalmam sincs, mi nyomná ki alapból, mivel működés közben nem látok belülre :D De akkor lehet, hogy nem a bowden a szar, valóban.
2020. jún. 28. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!