Suzuki Swift III tanksapka ajtó nem nyílik. Mennyire kell szétbontani az autót a bowden cseréjéhez? Kb. mennyibe fájhat szerelőnél a művelet?
A napokban, természetesen tankoláskor vettem észre, hogy a tanksapkát fedő ajtót nem nyitja az ülés alatt lévő kar. Már a kutas is mondta, hogy valószínűleg a bowden elgyengült, megnyúlt, elszakadt. Kérdésem az lenne (neten sehol sem találtam rá választ), hogy mennyire kell szétbontani az autót a bowden cseréjéhez, mivel maga az alkatrész úgy látom, párezres tétel, de a munkaidő, macera jóval több, ha jól sejtem. Illetve, amíg ezt nem tudom abszolválni, félmegoldásnak jó-e az, ha addig úgy közlekedek, hogy nem csukom be az ajtaját, miután legközelebb ki tudom feszíteni nyitottra. Vagy valamivel tudom-e rögzíteni, nem tudom, menet közben fityegne-e, ha nincs bepattintva.
Előre is köszi a válasz(oka)t!
Ideiglenesen az jó megoldás, ha nem csukod be teljesen, csak behajtod. Ha kinyílik menet közben (nem hiszem) akkor tegyél be egy darab valamit a fedél alá (szivacsdarab, akár papírzsepkendő) hogy ne tudjon teljesen becsukódni és egy darab szigetelőszalaggal ragaszd le (tudom elég gány).
A javításhoz: eddig nekem minden autómhoz le tudtam tölteni a netről hivatalos szervízkönyvet pdf-ben, keresgélj biztos van szuzukihoz is. Abban meg lehet nézni bowdenes-e és mi a procedúra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!