Reális, hogy 220-nál 14 litert eszik csak az autóm, vagy csal a kompjuter?
3.0 TDI Q7-ről van szó.
220-nál 13,9-et ír az autó, de szerintem ez irreális, lévén, alapból 9-10 liter környékén fogyaszt, normális tempóban, "hála" a több, mint 2 tonna súlynak, összkerékhajtásnak és széles abroncsoknak.
Lehet valóságalapja, hogy ilyen kedvező ennyire magas tempónál?
Nem elsősorban a súlytól függ a fogyasztás fix sebességnél. A súly csak akkor számít, ha emelni akarod a mozgási energiát (gyorsítasz). Miután nehezebb, ezért több energia kell ehhez. Fix sebességnél az ellenállás, súrlódás lesz a fontosabb, aminek talán legfontosabb része a homlokfelület, légellenállás, főleg 100 km/h felett.
14 liter lehet reális simán.
Köszönöm a választ!
Annak fényében is reális a 14 liter, hogy a homlokfelület (személyautós viszonylatban) kifejezetten nagy és normál tempóban is 10 liter környékén fogyaszt?
A "rekordom" egyébként - óra szerinti - 6,5 liter főúton, de akkor érdekességképpen csak arra figyeltem, hogy amennyire lehet, levigyem.
Mennyi ideig tartottad ezt a tempót?
Van némi spät a computerben, mire valós adatot ad. Ha csak pár másodpercre gyorsítottál fel ennyire, akkor lehet valótlan.
De belegondolva, hogy nekem a 2.0 TDI 190-nél is csak 8-9 liter közötti értéket ír, lehet reális.
Nem sokáig, a leghosszabb idő talán 5-10 perc lehetett, amikor nem csak kigyorsultam és már fékezhettem is, hanem hosszabban tarthattam.
190-nél 8-9 liter! Irigykedem!
Nem tartom kizártnak ha egyenes terepen vagy enyhe lejtőn mész...
Mikori gép?
Az új Audikban virtual cockpit van, az egyik display, a fogyasztás/consumption egyszerre mutat átlagos fogyasztást és pillanatnyi valós idejű fogyasztást (illetve jelzi a regeneráló fékezést a start/stop-hoz illetve az elektromos rásegítéshez indulásnál).
Nekem nem pont ilyen gépem van, de a fogyasztáskijelző ugyanaz az összes új Audiban, erről beszélek:
Az átlagfogyasztást és ahhoz képest a pillanatnyit is a short-term memory alapján mutatja, tehát ha feltekersz a short-term memory displaybe és az OK-t lenyomva tartva reseteled, akkor a consumption displayen is resetelni fogja, lehet hogy más értéket fog adni a folytonosan 220-as tempóhoz.
Üdv!
Érzetre teljesen egyenes terep volt.
2014-es az autóm, az előző generáció vége. Megpróbálom feltölteni a display-t a pillanatnyi fogyasztásjelzőről:
Igen, ismerős egyébként az új felület, a párom céges, Aldi-s A4-ében már az a típus van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!