Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Műszaki vizsga, csöpögő...

Műszaki vizsga, csöpögő motorolaj? Átmegy?

Figyelt kérdés

Hello, tapasztalatokat várnék a kérdésben említett dologgal kapcsolatban..

Azaz, ha egy autó motorjából nem vészesen de csöpög az olaj akkor átmegy? Úgy hallottam már szigorítottak a vizsgákon.

Váltó felőli főtengely szimeringnél csöpög az olaj.

Sajnos nem egyszerű művelet ezt megcsinálni egy hátsókerekes autónál.

Kora tavasszal ki lett már cserélve a szimering mert akkor folyt az olaj szó szerint. Új szimeringgel még mindig csöpög, nem vészes de csöpög sajnos.

1 hónap sincs már vissza a műszaki vizsgáig.

Sajnos aki elvállalja előtte az 60-80e összeget mond (van bőr a képükön).

Akivel csináltattam ő kicserélné 25e-ért de ott esélytelen... több hónapos sorban állás van.

Szóval a lényeg, hogy aki ment már csöpögő olajjal műszaki vizsgára az leírhatná a tapasztalatát.... átengedik?

Ezt leszámítva minden tökéletes, nem tudnának másba belekötni.

Köszönöm!

2020. jún. 26. 13:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Kizárt.
2020. jún. 26. 13:07
 2/6 anonim ***** válasza:
Jól mosd át mindenhol. Ha nem vészes átmegy. A legtöbb autó motorja olajos. Nem keresik a forrását. Ha szivárog lassan àtmegy. Ha a vizsgán kezd el lecsöppenni, akkor nem megy át.
2020. jún. 26. 13:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a főtengelyszimeringnél csöpög. Nem bontom meg kb 200-300 ezres munka, mert akkor kuplung stb mindent ki kell cseréljek. Átmegy műszakin, pedig csöpög. Habár annyi nem, olajcserétől olajcseréig még így sem kell olajat beleöntenem pedig mindjárt 400 ezernél járok.
2020. jún. 26. 13:23
 4/6 A kérdező kommentje:

1-2 csepp biztos, hogy ki fog jönni vizsgán is, hiszen a meleg olaj szépen lefolyik a harangon...

Előtte nap leküldöm az alját vmi brigéciollal és nagynyomásúval mert a menetszél hordja fel a váltó aljára szépen az olajat, szóval kinézetre nem lesz vészes.

Gondolom azért ez vizsgaműhely függő is :)

Majd a szerelőtől megkérdezem hátha tud olyan helyet ahol nem annyira szigorúak.

2020. jún. 26. 13:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Attól függ mennyire csepeg, mert látványos akkor akár nem engednek át.

De előtte való nap alá kellene menni és úgy leveretni streimobbal és akkor nem annyira feltűnő.

Én most vizsgáztattam és előtte csináltam szelephézag állitást, vezérműszett cserét és lefolyt az olaj.

Bizony szóltak érte pedig ismerős a vizsgáztató és azt mondta hogy így nem szabadna átengedni.

Persze lemoshattam volna előtte én is csak el trehánykodtam.

Pedig az enyém nem szórja sehol az olajat.

2020. jún. 26. 15:58
 6/6 A kérdező kommentje:

Pedig tele az ország olyan autókkal amikből csepeg az olaj.

Elég megnézni egy Tesco/lidl parkolót.

Nem fogsz olyan helyet találni ahol ne lenne olajos az aszfalt.

2020. jún. 27. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!