Miért kell az A kategóriás jogosítvány letételéhez teljes motoros ruházat ha azt a kresz nem írja elő?
Saját vélemény, de szerintem az ok a felelősség. Amikor oktatóval mész, ő felel érted és nincs egy épeszű ember aki a kresz által megkövetelt minimális védelem melletti kockázatot felvállalná.
Egyébként már a tanfolyamhoz is kell a védőruha. Amikor én tettem le, csoporttársaimnál volt több borulás, meg egy komolyabb esés is (motor sérült csak).
Azt hiszem el ment egy kicsit a beszélgetés másfele mert sok az olyan ember aki nem ért hozzá és okoskodik viszont azoknak az embereknek elfogadom a válaszát aki normálisan leírta mit gondol. Valószínüleg ez lehet az igazság is hogy a sulik felelősek vagyis az oktató
Bár akkor azért ezzel együtt meglehetne oldani azt is az iskoláknak hogy ha nem is ingyen de lehessen bérelni náluk ruhákat
A bérelt ruhákkal az lenne a baj, hogy baromi drágán meg kell venni őket az iskolának, és a folyamatos használat során amortizálódnak. Nem biztos, hogy visszajön az áruk. Elhasználódott védőfelszerelést meg nem adhatnak ki (pláne pénzért), de szerintem te sem vennél fel olyat szívesen.
Egyébként a sisakot kár volt hozzáadnod, mert az alap költség, ha motorozni akarsz, akkor is meg kell venned, ha az iskolában tudsz kölcsönkérni/bérelni ruhát.
Mellesleg szerintem is vagy kamuzol vagy nem, de akkor meg igaza van a 11-esnek. Kamiont vezethetnél már ennyi pénzből, amennyit puccos dolgokra költöttél (mert nem létszükséglet ennyit költeni felszerelésre), a mostani fizetésed 3-5x-öséért is akár. Igaz, dolgozni is kéne, de nem a szalag mellett robotolva.
Főleg ha tényleg ducatid van.
Azok elég szervízigényesek és drága hozzá minden.
Amennyiben tényleg igaz amit írtál nem értem miért izgat a jogsi szerzés és a menete. Inkább azon agyalj miért kerül két első féktárcsa annyiba amennyibe,vagy hogy miért kerül egy sotétített sisak plexi 20-30ezerbe vagy mégtöbbe.
Az lényegtelen,ha bele gondolok hogy a kocsimra /2010 Audi A3/ első és hátsó féktárcsát, betétekkel együtt megtudtam venni 46ezerért,kicsit durva hogy a kawasakira 1db tácsa 86 ezer.
Lényegtelen hogy prémium vagy sem ha sima tárcsa nem karbon-kerámia stb annál megértem magas árat.
Mondjuk elmentünk a témától,igazából csak egy gondolatnak írtam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!