Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fényes festék le mattult. Mi...

Fényes festék le mattult. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Le festettem a motoromat. Lecsiszoltam, alapozó, festék spray (evolution pinty plus) 3 rétegben. Mikor megszáradt a a felülete egyáltalán nem volt fényes pedig nem matt festéket vettem hanem zománc, akril festéket (a színkódja RAL 3020).Mi lehet a probléma, mit ronthattam el?

Esetleg egy lakkozás segíthet?

Hogy lehetne "fényessé tenni"? polírozással?

A hasznos válaszokat előre is köszönöm.

2020. jún. 20. 21:00
 1/5 crudy ***** válasza:
100%

Nem, ezek a pinty plus festekek nem fenyesek.

Ha festesz, mindig csinalj egy probat valamin mert minden festek mas.

Van matt festek, sima feny meg fenyes festek, valoszinuleg nem fenyeset vettel. Ha polirozod semmi nem fog valtotni, ha lakkozod akkor kicsit fenyesebb lesz de nem az lesz amit szeretnel. Szedd vissza a festeket es vegyel hozza fenyes festeket. Ral 3020bol is van fenyes is meg matt is.

2020. jún. 20. 21:08
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ csiszoló papírral szedjem vissza a festéket?
2020. jún. 20. 21:47
 3/5 crudy ***** válasza:
En kromofaggal szednem le
2020. jún. 20. 21:49
 4/5 A kérdező kommentje:
És milyen festék sprayt ajánlotok ami minőségi?
2020. jún. 20. 22:01
 5/5 crudy ***** válasza:
Toltott sprayt. Carcolor.hu-n talasz ilyet. Azok amik sprayben keszulnek messze nincsenek olyan jo minoseguek mint az erre kitalalt fenyezo festekek. Motip ipari festekek meg egesz turhetoek de ha szep vegerdmenyt akarsz akkor toltess sprayt, igazabol meg az se ad olyan eredmenyt mint amit pisztollyal fujnak dehat nem mindenkinek van kompresszira, pisztolya meg ideje megtanulni.
2020. jún. 20. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!