Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mercedes e-class w211 vs bmw...

Mercedes e-class w211 vs bmw e60 vs audi a6 c6 Fenntarthatóságban abban egy kategóriában lehetnek?

Figyelt kérdés
Leginkább a diesel motorra gondolok.

2020. jún. 18. 16:23
A kérdező szavazást indított:
Bmw
Mercedes
Audi
11 szavazat
 1/3 anonim ***** válasza:
90%
lehet gyengeelméjű vagyok, de nem értem a kapcsolatot a kérdés és a szavazás között
2020. jún. 18. 17:17
 2/3 anonim ***** válasza:

Na ez egy jó kérdés. Kezdjük ott, hogy egyiknek sem olcsó a fenntartása. Még a svájci pap és másodállásban orvos 4. boltbajárós autójának sem. Mindegyik típusnak megvannak a jellemző hibái. A mercinek a légrugó és az SBC pumpa (fék), plusz az elektronikai gondok is nagyon jellemzők. Az E60-nak pedig mindig van valami baja, kormánymű viszonylag hamar megadja magát, az elektronikai rendszere pedig a leggyengébb az összes BMW közül. Nem mondanám rossznak, de nagyon sok pénzt rá lehet költeni az ilyen apróbb hibákra is. Az Audinak nincsenek nagyon típushibái, az elektronika ezen is tud szép hibákat produkálni.

A dízel motorok mindegyikben megbízhatók. DE! Ezeket az autókat mindegyiket arra vették hogy nagy távokon csendesen és gyorsan utazzanak. Ezért 200ezer km alatt csak a mesében léteznek már. Mindegyik motoron ugyanúgy szakadhat a lánc, elromolhatnak a porlasztók, a magasnyomású pumpa, stb. 250-300 ezer km fölött már lutri az egész, ha nem voltak cserélve az említett alkatrészek.

Összegezve: egyik autó se rosszabb a másiknál, a hibák ugyanúgy kijönnek mindegyiken. Ha neked mindegy a márka, akkor azt vedd amelyikre többet költöttek, és jobb állapotban van. Ha számít a márka akkor pedig úgy is azt fogod venni ami neked tetszik.

2020. jún. 18. 17:18
 3/3 anonim ***** válasza:

A 3 autó egymás közvetlen ellenfele, nagyon komoly harc ment köztük a 2000-res években, és akkor nem is voltak még ennyire egyformák az autók, mint a 2010es évek után.

Na de van a W211-es ugye, ami főleg az elődjéhez képest nagyon megbízható lett, de azért láttam már rozsdás W211-est, és a 3 közül a Mercihez a legdrágábbak a cuccok tapasztalataim szerint.

Az E60-t mindig szidták, hogy biztos nem fog 20 évet menni, meg csúnya, stb. Most értünk el oda, hogy látszik, a 15 éves E60-asok is nagyon jól bírják, és nem tűnik öregnek, nagyon jó a forma. A dízelmotorok megbízhatóak, főleg a 6 hengeres, futóműve ha rendben van, akkor nagyon jó autó.

A legjobb mégis az A6, ez a C6 generáció nagyon bejött az Audinak. Nem rozsdáznak, kényelmesek, elegáns autó, a 3.0 TDI motor agyonüthetetlen. A fenntartása is a legolcsóbb a 3 márka közül szerintem. Nekem volt C6-os A6, most C7 van, mindkettőt imádom. Egy jó állapotú, 2005 körüli jól felszerelt, quattro 3.0 TDI-ért még mindig 2,5 milla körül kérnek, nem véletlenül tartja olyan jól az árát.

2020. jún. 18. 18:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!