Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Klíma - 2007-es Renault...

Klíma - 2007-es Renault Megane - ha 13 év alatt csak 1x indítottam be, lehet bármi baj belőle?

Figyelt kérdés

szó szerint, összesen egyszer kipróbáltam és ennyi, mert amúgy utálom.

de most hallom, h elvileg az a jó neki, ha gyakran megjáratják.

mi az igazság? és ha most bekapcsolom, tönkremehet? vagy semmi?

2020. jún. 17. 14:55
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
13 ev alatt biztosan minden gaz elillant belole.
2020. jún. 17. 15:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ajanlott jó klimás inkább nézze meg elsőként .
2020. jún. 17. 15:24
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Próba..

Alapjáraton ketyeg a motor, indítod a klímát.

Zsaluk feléd nyitva, szélsők, ablak, szélvédő felé zárva, belső keringetés, alacsony ventilátor fokozat.

2-3 perc után ha érzed, hogy megindult a hűvös, akkor már hűt.

Ha eddig nem volt semmi abnormális hang, akkor finoman emeld a fordulatot és ha ráadásul a kifúvónyíláshoz teszel egy hőmérőt és ha 10 fok alatt fúj, akkor működőképes, nagy baja nem lehet.

Az időszakos bekapcsolás (télen-nyáron) azért ajánlatos, mert a redszerben lévő olaj végigmegy a "gumi" csöveken és tömítési felada is van.

Ha ez nincs akkor nagyon finoman tud szivárogni a gáz 2-3-5-8 év alatt nagyobb mértékű gázvesztés lehet.

Ettől még lehet teljesítmény hiányos, de a lényeg a működőképesség.

2020. jún. 17. 15:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan kipróbálhatod, vagy működik vagy nem .

Nem kell annak klímás azért hogy kipróbáld.

2020. jún. 17. 16:32
 5/10 A kérdező kommentje:
oké köszi, lényeg akkor h tönkre nem teszek semmit, mert maga a klíma esetleg nem működik ...
2020. jún. 17. 18:26
 6/10 A kérdező kommentje:
az a bizony gáz ha teljesen kiszállt belőle, akkor másra nincs hatással, így értem, tehát max meg kell csináltatnom, ha újra akarok klímát, de ennyi, ha jól értettem
2020. jún. 17. 18:27
 7/10 anonim ***** válasza:

Nincs hatással?

Az a gáz nem tűnhet el belőle (2 autónk van, 10 év felettiek és működnek a klímák), valahol elszivárgott..

Azt meg kell keresni, javítani. Ez lehet kompresszor tömítés, tömlőszívárgás (csere), vagy a durvább változat: megette a só (kilukadt) az alumínium kondenzátort, ami a kocsi legelején van. Az vihette magával a kompresszort meg még ki tudja mit, szennyezett lehet az egész rendszer.. Na ezek a "mások" és a lehetőségek.

2020. jún. 17. 18:45
 8/10 A kérdező kommentje:
úgy értettem, h az autó klíma nélküli használatára nincs hatással ... anélkül megvagyok, de most 200 ezret rákölteni aránytalan lenne.
2020. jún. 17. 22:30
 9/10 anonim ***** válasza:

Ember! (Kedves kérdező!)

Leírtam, hogy próbálhatod ki.

Nem látom, hogy csináltál valamit, az üzemelési próba mit hozott.

Nehezedre esik, vagy mi?

Minek kérdezel, ha nem "hasznosítod" a választ?

Mindig érthetően, részletesen válaszolok és nem csak igennel, vagy nemmel.

Rászánom az időt, megosztom ismereteimet.

Ha így mégy a szerelőhöz, el is fogja kérni a 200-at.

Leszokok a válaszolásról.....

2020. jún. 18. 13:50
 10/10 A kérdező kommentje:

tudod ha értenék bármit is abból amit leírtál, na meg amit értek, meg tudnám nézni, akkor semmi gond nem lenne. de amit értek, azzal s etudok mit kezdeni így szerszám meg műhely meg konkrét ismeretek hiányában.

azért köszi

2020. jún. 19. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!