Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kapcsolhat be sűrűbben a...

Kapcsolhat be sűrűbben a ventilátor ha a hűtőközeg fogyóban van a klímarendszerben?

Figyelt kérdés
Azt figyeltem meg mintha gyakrabban kapcsolna be és ki a ventilátor ha használom a klímát. Lehet ez összefüggésben azzal hogy fogyóban van a klímagáz? Ha igen, miért?
2020. jún. 17. 12:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Az a dolga, hogy bekapcsoljon. Van amiben külön ventillátor van a klímának, van aminél a normál hűtőventillátor látja el ezt a funkciót is. A hűtőközeg nyomásának emelkedésére kapcsol be, tehát ez nem utal arra, hogy fogytán lenne.
2020. jún. 17. 13:04
 2/8 A kérdező kommentje:

Csak egy ventilátor van ebben a kocsiban. Úgy értettem, hogy a ventilátor állt, csak a klíma bekapcsolása után kapcsolt be, majd pedig kicsit később ki. De szubjektív érzésem az volt, hogy régebben ritkábban történtek ezek a ciklusok.

Kifejtenéd, kérlek, ezt a nyomásemelkedés részt? Én arra gondoltam, hogy a kevesebb gáz miatt gyorsabban megteszi a gáz az útját a rendszerben, és ezért kapcsolgat gyakrabban.

2020. jún. 17. 13:26
 3/8 anonim ***** válasza:
A lényeg az, hogy a működéshez a rendszerben megfelelő nyomások (illetve nyomásváltozások, ezáltal halmazállapot-változás) szükségesek, a nyomás pedig nagyban függ a hőmérséklettől. Így kint a kondenzátort (amit klímahűtőnek neveznek sokan) hűteni kell, ezt a rendszerben lévő nyomáskapcsoló kapcsolja.
2020. jún. 17. 13:45
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Azt még megkérdezhetem, hogy azonos működési körülményeket és hőmérsékletet feltételezve, gyakrabban kapcsolgatna a ventilátor ha már egy valamelyest jelentősebb mennyiségű gáz hiányozna belőle ahhoz képest mint amikor teljesen fel van töltve?
2020. jún. 17. 15:53
 5/8 anonim ***** válasza:

HA csökken a nyomás a rendszerben akkor nem kapcsol be a kompresszor.

De nem kapcsolgat, ilyen nincs.

2020. jún. 17. 16:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Olyan értelemben talán mégis lehetséges, hogy teljes töltöttségnél adott körülmények mellett lehet, hogy folyamatosan menne, kevesebb gázzal meg (mivel nincs meg az a fix relatíve magas nyomás), ki-kikapcsol. Attól persze megnő a közeg hője, attól a nyomása, és újra bekapcsol.

Tehát lehet, hogy eddig neked azért nem tűnt fel, mert folyamatosan ment.

2020. jún. 17. 17:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Js, és amit az 5. írt, ha vészesen lecsökken a mennyiség, akkor nem kapcsol be a kompresszor.
2020. jún. 17. 17:13
 8/8 anonim ***** válasza:
ha kevés a gáz, azt a hűtésen észrevenni, a ventillátor nem kapcsol be sűrűbben, sőt ha nagyon kevés, akkor már nem is hűt, és e miatt nem is kapcsol be a ventillátor.
2020. jún. 17. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!