Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha közúton óra szerint 110...

Ha közúton óra szerint 110 km/h-val megyek, akkor súlyosan megszegem a sebességkorlátozást?

Figyelt kérdés
Ha esetleg bemérnének, megbüntetnének? Csak mert nekem sokan azt mondják, hogy az a valóságban kevesebb, mint amit az óra mutat.

2020. jún. 16. 14:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez így van, kevesebb. 100-105 között mész ilyenkor valójában. Ezért már kaphatsz büntetést, de nem túl magasat.
2020. jún. 16. 14:42
 2/12 A kérdező kommentje:
30 a minimum meg büntetőpontok, nem? Amúgy nem szokott arra lenne traffi (kopp-kopp), meg mindig betartom a korlátozást, csak most siettem, és így utólag már bánom, mert hát ugye ki tudja.
2020. jún. 16. 14:46
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Öntsünk tiszta vizet a pohárba...

- A sebességmérő "tűréshatára" (a sebességlimittől függetlenül) 15 km/h+ 3%.

Ezen felül kalkuláld bele, amit csal az órád.

Autópályan 150 km/h tempomat, főúton 108 km/h tempomat mellett soha nem fogsz csekket kapni.

- Ettől függetlenül a rendőr kiszedhet és alacsonyann túllépésért is kiszabhat helyszíni bírságot.

Nagyon ritka eset, de előfordulhat.

A szintúgy ritkán fellelhető, mozgó (autóból történő) sebességmérés esetén csak (!) így büntetnek.

- Utóbbi esetben jár büntetőpont, előbbi esetben az objektív felelősség alapján nincs szó ilyenről, napi 2x is bemérhetnek és jöhet a csekk, ugyanúgy vezethetsz tovább.

(Igen, az elmúlt hetekbenvolt is szó egy férfiről, akivel ez megtörtént).

További tévhitek:

- Nem, nem minden kapu mér. Az útdíj- és EKÁER feladatot ellátó kapuk nem, ne tapossatok a fékbe feleslegesen.

A VÉDA-k ki vannak táblázva.

- A VÉDÁ-kon kívül jelenleg Magyarországon nincs fix sebességmérő, az autópályák régi gépei sem működnek már.

- Magyarországon nincs átoagsebességmérésen alapuló ellenőrzés.

- Nem, "szemre" nem büntethet a rendőr gyorshajtásért, de közúti veszélyeztetésért igen.

2020. jún. 16. 14:58
 4/12 anonim ***** válasza:

Elnézést a félreütésekért és a stilisztikáért, gyorsan írtam telefonról.

Hihetetlen, hogy mennyi t~vhit kering, hiába adott ki a témában a rendőrség is több közleményt.

2020. jún. 16. 15:00
 5/12 anonim ***** válasza:

Közút alatt mit értesz? A Margit körút is közút, a 8-as út is közút meg az M7-es is közút. Ezek közül csak az M7-esen nem számít sebességtúllépésnek, mivel ott 130-as korlát van.

Igen, a legtöbb autó picit felfele csal picit. Nálam pl óra szerinti 110 az valójában csak 104 km/h.

Gondolom sima lakott területen kívüli főútra gondolsz, ahol 90-es a korlát.

Igen, megbüntethetnek. Elméletileg 91-ért is megbüntethetnének, mivel az is 90 fölött van. Azért nem büntetnek 91-ért, mert beleszámolják a műszer esetleges pontatlanságát.

Ha telepített traffipax van, ott kb 105 km/h-nál még nem jön csekk. De ha belefutsz egy rendőrbe, aki bemér és megállít a helyszínen, ugyanúgy kapsz büntetést gyorshajtásért.

Nem tudjuk, hogy a te órád mennyit csal, de az óra szerinti 110 az már elég közel lehet a traffipax büntetési határához.

2020. jún. 16. 15:19
 6/12 anonim ***** válasza:

Azt, hogy mennyit "csal" az órád, neked kell kiderítened egy GPS-es eszközzel.

Az én autóm órája stabil 10km/h-val többet mutat a GPS-nél.

Fateromé elmondása szerint ugyanazt méri, nincs eltérés.

2020. jún. 16. 15:26
 7/12 anonim ***** válasza:

Nekem exponenciálisan növekszik a "csalás" mértéke.

30 km/h-nál kimutathatatlan, 50-nél 1-2 km/h, 90-nél 4 km/h, 110-környékén olyan 5-6, 150 tempomatnál 142-143-at mutatott a GPS, autó szerinti 220 km/h-nál pedig 206-ot.

2020. jún. 16. 15:31
 8/12 anonim ***** válasza:

Legalább azt pontosítnád hogy mi aza közút szerinted.

Lakott terület, azon kívűl, főúton, autópályán.

Mert nem mindegy hogy hol haladsz.

2020. jún. 16. 16:42
 9/12 anonim ***** válasza:
59%

Attól függ hol, városon belül 50-nél a motorháztetőn fog seggbek**ni a rendőr. :D

De ha lakott területen kívül mész, ahol 90 a sebességhatár, akkor 110 határeset; attól függően, hogy mennyit csal az órád, lehet hogy erre már pont küldi a traffi a csekket, amiben 3 mátyás lesz, büntetőpont nélkül. Rendőr elméletben kiszedhet a forgalomból, de ilyen kismértékű sebességtúllépés mellett még nem hallottam ilyenről, csak a durva gyorshajtókat gyűjtik be.

Ha autóúton mész, ott 110 a sebességhatár, még kis sebességingadozással sem fognak büntetni sem traffipaxról, sem autóból.

Autópályán nyilván tárgytalan, bár ha ennyivel mész a belső sávban akkor szíveskedj félrehúzódni, mert sokan lesznek akik mennének 150-nel.

2020. jún. 16. 17:17
 10/12 anonim ***** válasza:
#9 voltam, akarom írni 30 mátyás lesz a csekkben, ha 90-nél 110+ körül bemérnek.
2020. jún. 16. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!