Tapasztalatok lambda szonda és katalizátor tisztító benzin adalékokkal? Vélemények? Tényleg használ / nem árt?
Benzin adalékok tanulmányozása közben találtam ilyen termékekre, amik a lambda szonda és a katalizátor tisztítását ígérik. Az egyik lambda szondám bolondozik néha, gondoltam, egy próbát megér, hátha csak el van koszolódva. Ilyen termékeket találtam:
- Pro-tec Oxicat
- Cataclean
- Förch katalizátortisztító adalék
- Liqui-Moly katalizátortisztító
- JLM kipufogórendszer tisztító
- Wynn's katalizátor és oxigén szenzor tisztító
- Spuri JG-2
Hálás lennék, ha tudna valaki tapasztalatot megosztani ezekről. Nem tudom, valóban használ-e valamit, ill. nem okozhatnak-e kárt bárhol az üzemanyag-rendszerben (ill. mennyire kompatibilisek a benzinekben eleve jelen lévő adalékokkal)?
Nem az a troll, aki negatívat ír (a többiek is ezt tették), hanem aki semmi konkrétummal vagy tapasztalattal nem támasztja alá, viszont kapásból lehülyézi azt, aki kérdést mer feltenni - ezzel sokra nem megy a kérdező.
(Úgy gondolom, a kérdés alapból nem hülyeség: minden benzinkút hálózat alkalmaz adalékokat, és nyilván nem mindegy - főleg a koszolódás szempontjából -, hogy milyen az üzemanyag összetétele. Persze ez is örök vita, hogy van-e különbség egyik-másik benzin minősége között.)
A totalcar videó ajánlásokat köszönöm, épp ilyen konkrét teszteket kerestem, meg fogom nézni.
Volt egy okádék dízelem, közepes terhelésnél kicsit füstölt, töltöttem bele valami "füstölésgátló" taknyot, na attól valami brutálisan elkezdett füstölni 4-5 percig, de utána abbahagyta és pár hétig egyáltalán nem füstölt.
Ez az egyetlen tapasztalatom ilyenekkel, mást is próbáltam régebben, de nem éreztem különbséget.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!