Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A téli gumi ha marad nyárra...

A téli gumi ha marad nyárra is, akkor az autó fogyasztása több lesz mint ha nyáron nyári gumival közlekedne?

Figyelt kérdés
Illetve a fogyasztáson kívül miért érdemes lecseréltetni - ha érdemes (?) - a téli gumit nyárra? Sokan mondtak nekem sokfélét személyesen, de nem tűnt meggyőzőnek egyik válasz sem. Előre is köszönöm válaszaitokat.

2020. jún. 8. 19:39
 1/5 anonim ***** válasza:
78%
A magasabb fogyasztás még talán elviselhető, de a rosszabb tapadás, hosszabb fékút fontosabb. Az ugye nem mindegy, hogy meg tudsz-e állni az elötted befékező mögött a nélkül, hogy szar gumik miatt belecsúszol. Ezeken érdemes elgondolkozni, nem a fogyasztáson.
2020. jún. 8. 19:48
 2/5 anonim ***** válasza:
79%
Ez viszonylag egyszerű. A fogyasztás magasabb lesz, valamivel. A tapadás viszont nem lesz olyan jó. A téli gumi anyaga puhább, a mintázata sűrűbb, mint a nyárinak. Előfordulhat, hogy "taknyolódik" nyúlós lesz a kanyarban, hosszabb a féktáv, stb. De mindenképpen inkább téli gumi nyáron, mint nyári télen. Én pl. ha nagyon lenyalt már a téli, akkor hagynám nyárra, aztán dobnám el. Természetesen ha ez egy átlagos autón van, normális vezetési stílus mellett. És tudatában annak, hogy óvatosabban kell közlekedni.
2020. jún. 8. 19:49
 3/5 Barnabas333 ***** válasza:
22%
Nekem két éves a téli és a vírus miatt nem jutottam el oda ahol a nyárit tartom, így én is gondolkodom, hogy rajta hagyom. Egy kicsit a kopása is erősebb lesz mint télen. Fékút nem hiszem, hogy nagyon nőne, inkább a fogyasztás kicsit. De én 99%, hogy július elején lecserélem, még akkor is 4 hónapot rajta lesz a nyári. mondjuk nekem mindkettő egyidős 2 szezont ment gumik.
2020. jún. 8. 20:11
 4/5 anonim ***** válasza:
47%
Minimális, ez a legkisebb gond a téligumival nyáron.
2020. jún. 8. 20:14
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszaitokat.
2020. jún. 9. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!