Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy működik a manuális klíma?

Hogy működik a manuális klíma?

Figyelt kérdés

Elég eltekerni, hogy hányas hőfokon szeretném fújatni a hideget/meleget?

Vagy meg kell nyomni az A/C gombot is?

Én eddig A/C nélkül használtam, és így is fűtött pl az autó

2020. jún. 3. 21:33
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Fűtött?

A klimának az a lényeg hogy hidegre legyen állitva.

Megkell nyomni a gombot hogy bekapcsoljon a klima kompresszor.

2020. jún. 3. 21:36
 2/10 A kérdező kommentje:
Fűteni is szoktam vele. Akkor nem kell bekapcsolni? Csak a hűtök?
2020. jún. 3. 21:38
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha bekapcsolod akkor hamarabb lenyomja a párát
2020. jún. 3. 21:45
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Az AC gomb bekapcsolja a légkondit.

A számos tekerő a ventilátor sebességét állítja.

A kék-piros tekerő a fűtést.

Ha tehát bekapcsolod a légkondit és pirosra tekered a fűtést, akkor a lehűtött levegőt visszafűtöd, ami elég nagy pazarlás. Persze párátlanításra kiváló.

2020. jún. 3. 21:59
 5/10 anonim ***** válasza:
93%
AC-vel be, a termosztátot meg max. hidegre állítani.
2020. jún. 3. 23:13
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

manuális klímánál nincs termosztát, pont ezért manuális. Tolja a hideget ami a csövön kifér, a hőmérséklet tekerővel csak meleget tudsz hozzákeverni a radiátorból.

Motorfordulattól, sebességtől függően ingadozni fog a hőmérséklet a kocsiban, kézzel lehet gépészkedni. Pont ahogy télen a fűtéssel.

Az automata klíma emiatt sokkal komfortosabb.

2020. jún. 4. 07:47
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Az AC gomb az a klímának a gombja. A klímát meg elsősorban melegben szokták használni, hidegben max párátlanításra. Attól, hogy nincs bekapcsolva a klíma még működik a fűtés.

De nyugtass meg, hogy a műszerfal többi részét főleg ami a kormány előtt van, kivülről fújod.....

2020. jún. 4. 13:03
 8/10 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
100%
Az AC gomb kapcsolja be a klímát. Akkor fog hűteni, hidegebbet fújni mint a kinti levegő. Ha melegre állítod ne nyomj hozzá AC-t mert benzint pazarolsz vele. Ha hidegre állítod és nem elég hideg akkor nyomj hozzá AC-t.
2020. jún. 4. 21:48
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

"manuális klímánál nincs termosztát, pont ezért manuális. Tolja a hideget ami a csövön kifér, a hőmérséklet tekerővel csak meleget tudsz hozzákeverni a radiátorból."

Lehet nem teljesen voltam korrekt ahogy "letermosztátoztam", de ugyanerre akartam célozni.

2020. jún. 4. 22:08
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak hogy le legyen írva: az AC az air conditioner rövídítése. Ami magyarul légkondícionálót jelent, ugyebár.
2020. jún. 4. 23:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!