Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tehetek bele 10w40 olajat?

Tehetek bele 10w40 olajat?

Figyelt kérdés

Opel Astra H 2006 1,4 benzin

Februárban lett olaj cserélve, Casrtol Magnatec 5w40 van most benne.

Után kellene töltenem, de csak 10w40 van itthon, ugyanebből a márkából.

Kérdésem, hogy beleönthetem e, vagy mindenképp 5w40 kell?

2020. jún. 2. 20:59
 1/7 anonim ***** válasza:
44%
Ne! Ha nem megfelelő viszkozitású akkor be is habozhat. Többe kerül egy motorfelújítás mint egy liter olaj.
2020. jún. 2. 21:02
 2/7 anonim ***** válasza:
62%

Ez hülyeség... céges opel astra h-ba minden félét beleöntöttünk mert zabálta az olajat.

Kapott az tescosat, molost, nonamet.. mikor mit.

Mikor 10w-t mikor 5w-t és sosem habzott fel az olaj.

2020. jún. 2. 22:00
 3/7 anonim ***** válasza:
63%
Én nem tenném bele. Az egy láncos motor és valójában 5W-30 kellene bele. Persze elmegy vele, de nagyban lerövidíti a lánc élettartamát.
2020. jún. 2. 22:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

10W40-es olaj nem való bele.

A gyári előírás dexos2 (vagy korábbi elődjei: GM LL-A-025/B-025) szabványt teljesítő olaj. Ez csak négyféle viszkozitású olaj lehet: 0W30, 5W30, 0W40 és 5W40.

10W40-es olaj flakonján kizárt, hogy rajta lenne a dexos2 felirat. Gyártói előírásnak nem megfelelő olajat nem töltenék semmilyen motorba.

2020. jún. 2. 22:23
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Aki nem tud venni 1 liter olajat, akár szükséghelyzetben az első benzinkúton kicsit ár felett, az ne autózzon.
2020. jún. 3. 07:24
 6/7 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszi a válaszokat!

Azt hiszem páran félreértettetek, Legalábbis nekem úgy jött le. Nem arról van szó hogy ne tudnék 1 l olajat venni, persze hogy tudok. Mindössze azt akartam megtudni, hogy lehet e hozzá önteni, ne álljon itt feleslegesen. Nem szeretek pazarolni semmit.

Ha nem lehet akkor persze nem lehet, akkor veszek 5W40 et. Ezt meg majd nekiadom valakinek. Köszi a segítséget mindenkinek.

2020. jún. 3. 09:24
 7/7 anonim ***** válasza:
68%
Nyugodtan beleöntheted, az ég világon semmi baja nem lesz. Nem fog felhabozni, meg semmi ilyen hülyeség. Egy liter másféle olajtól nem lesz baja, ennyiért felesleges újat venni.
2020. jún. 3. 19:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!