Tehetek bele 10w40 olajat?
Opel Astra H 2006 1,4 benzin
Februárban lett olaj cserélve, Casrtol Magnatec 5w40 van most benne.
Után kellene töltenem, de csak 10w40 van itthon, ugyanebből a márkából.
Kérdésem, hogy beleönthetem e, vagy mindenképp 5w40 kell?
Ez hülyeség... céges opel astra h-ba minden félét beleöntöttünk mert zabálta az olajat.
Kapott az tescosat, molost, nonamet.. mikor mit.
Mikor 10w-t mikor 5w-t és sosem habzott fel az olaj.
10W40-es olaj nem való bele.
A gyári előírás dexos2 (vagy korábbi elődjei: GM LL-A-025/B-025) szabványt teljesítő olaj. Ez csak négyféle viszkozitású olaj lehet: 0W30, 5W30, 0W40 és 5W40.
10W40-es olaj flakonján kizárt, hogy rajta lenne a dexos2 felirat. Gyártói előírásnak nem megfelelő olajat nem töltenék semmilyen motorba.
Mindenkinek köszi a válaszokat!
Azt hiszem páran félreértettetek, Legalábbis nekem úgy jött le. Nem arról van szó hogy ne tudnék 1 l olajat venni, persze hogy tudok. Mindössze azt akartam megtudni, hogy lehet e hozzá önteni, ne álljon itt feleslegesen. Nem szeretek pazarolni semmit.
Ha nem lehet akkor persze nem lehet, akkor veszek 5W40 et. Ezt meg majd nekiadom valakinek. Köszi a segítséget mindenkinek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!