Kresz vizsga után autós iskola váltás?
Sziasztok!
Van olyan lehetőség, hogy például a kreszt online csinálom meg és az elsősegélyt meg a vezetést egy másik autósiskolánál? Mert valakitől azt az információt kaptam hogy lehet, mástól pedig azt hogy nem.
Olvasd el, mit írtál alá a szerződésben...
Az iskola váltást nem tilthatják meg, de az nem minden esetben ingyenes, sőt az utóbbi időben már az is kezd divatba jönni, hogy a fogadó iskola is pénzt kér az átjelentkező tanulótól.
Az elsősegély vizsga a Magyar Vörös Kereszt hatáskörébe tartozik, ott az autós iskolák legfeljebb közvetítőként vesznek részt (a tanuló számára kényelmes, de drágább, hisz a közvetítő sem ingyen dolgozik)
Az iskola váltásnak egyetlen, de a leglényegesebb indoka lehet: a gyakorlati oktató személye, mikor, és mennyit tud foglalkozni veled, és főleg hogyan.
Rossz döntés azért iskolát váltani, mert ott néhány héttel hamarabbra ígérik a gyakorlás kezdését, "cserébe" egy idegbeteg oktatóval leszel össze zárva.
A váltások leggyakoribb oka a lakóhely megváltozása.
Tehát soha nem tilos az iskola váltás, a kérdés annyi, hogy kell-e érte külön fizetni, vagy ingyenes, és ha már váltasz, érdemes előtte érdeklődni, hová is kerülsz.
A váltást nem lehet megoldani a jelenlegi iskola megkerülésével, onnan kell kikérni egy "áthelyezési kartont", amit át kell vinni a másik iskolába
Lehet, igazolást kell kérned a jelenleg autósulidtól, azt meg bemutatni a másik suliban.
És jól írták, manapság nem ingyenes már az átjelentkezés sem. Én is gondolkodtam rajta anno "C" kategórián, de nem érte meg, ráadásul 2-3 hét átfutási idő van, mire lejelentenek a vizsgaközponthoz, a szokásos adminisztrációt elvégzik, stb.
#6#
Online KRESZ tanulás is csak autós iskolán keresztül érhető el, és az elméleti vizsgára sem lehet az utcáról beesni, nuszáj iskolába beiratkozni, csak regisztrált tanulók vizsgázhatnak, az nem működik, hogy tanul egyedül, levizsgázik KRESZ-ből, és csak utána keres iskolát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!