Rossz a benzin szivattyú?!
Az alany egy 2003-as Opel Agila (Z10XE-motorkód)
Ha elfordítom gyújtásra a kulcsot, akkor erőlködve szólal meg a szivattyú.
Ma hazafele jövet majdnem lefulladt a motor hármasban. Néha erőtlen és megtorpan a motor. Ha megállok a pirosnál, hallom, hogy zúg valami hátulról. Eddig is zúgott ilyen kis porszívószerűen valami,de nem foglalkoztam vele azt hittem ez normális. Viszont már tudom, hogy ez rendellenes zaj volt, gondolom már kezdte megadni magát a szivattyú és csak most adta be a kulcsot szinte teljesen.
A motor még indul rendesen szinte pöcc-röff, csak ez az elerőtlenedés és néhai lefulladás ne lenne.
Csütörtökre van időpontom a szerelőhöz, de addig is szeretnék emberekkel beszélgetni róla, hogy kinek mi a tapasztalata, ha ezek a tünetek.
1999-es Mondeom van, ezeken időnként kell cserélni ac pumpát, de van előjele. Ha egészséges, akkor egy egyenletes zúgást lehet hallani gyújtásnál kb. 1 másodpercig. Amikor kezdte megadni magát, akkor össze-vissza másmilyen lett ez a zúgás. Szóval ha figyelsz ilyenekre, hallani fogod. (Én mondjuk zenész vagyok, így könnyebb.)
Jó ha tudod, hogy ha valahol leállna emiatt, akkor ha megütögeted a tankot, vagy magát az ac-t, még tudsz vele kicsit talán menni. Ezt a neten olvastam, és konkrétan megmentett a trélerezéstől.
A szerelőm mondott egy gumicsövet is, ami összeköti a szivíttyút a tankkal.
Ma vettem meg!
Az elszállt valószínűleg és nem tud akkora nyomást előállítani a rendszerben gondolom.
Ilyenkor valamennyi időt nyersz azzal, ha kicseréled a benzinszűrőt (olcsó és sok autón könnyen/gyorsan otthon is cserélhető).
Egyébként se árt rendszeresen (2-3 évente) cserélni - az szokott szépen lassan eltömődni és attól fárad el a benzinpumpa hogy folyton erőlködik. Amikor a pumpát cserélteted, feltétlen cseréljék ki a szűrőt is, különben nem fogja sokáig bírni az új sem.
Cserélni kell a benzinszűrőt rendszeresen, és akkor tovább bírja a pumpa.
Ebben a típusban nincs a hagyományos értelemben vett benzinszűrő.
Magán a szivattyún van egy kis szűrő rész és ennyi.
Itt egy kép róla... [link]
Kaptam az új szivattyúhoz új filter részt is, így szerintem nem lesz gond vele egy ideig. Holnap történik meg a szervíz. Majd még írok egy kis update-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!