Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek az állami elektrom...

Szerintetek az állami elektromosautó-támogatás lejjebb szorítja a régebbi villanyautók árát?

Figyelt kérdés

Kérlek, ha nem hiszel az elektromos autókban, ne kommentelj negatívan. Köszönöm!

Van kb. 4 millió Forint készpénzem használt, boltba járós, városi villanyautóra. Érdemes most elköltenem, vagy várjak, amíg felfut a támogatás? Eredményezhet pár hónappal később a támogatás alacsonyabb árat a használt piacon?

2020. máj. 31. 08:17
 1/7 anonim ***** válasza:
87%

Elképzehető hogy lejjebb megy az ára a használtaknak.

Az újaknak is csökken valamennyire, bár elég gyengén.

2020. máj. 31. 08:19
 2/7 A kérdező kommentje:

Én is arra gondoltam, hogy aki villanyt akar, és megteheti, inkább újba ül, azaz nem vesz használtat.

Mindemellett aki eddig használt villannyal járt, de a támogatás miatt újba ül, annak is megjelenik a korábbi használt autója a piacon.

2020. máj. 31. 08:23
 3/7 anonim ***** válasza:
73%
Igen, szerintem mindenképpen. Konkrétan talán azért, hogy végeredményben olcsóbban lehet újhoz jutni, így olcsóbban is szabadulna tőle az eladó. Meg azért is szoríthatja lejjebb a használtak árát, mert kisebb lesz a használt-új értékkülönbség, és így ha azt akarja az eladó, hogy inkább vegyék meg a használtat, olyan áron kell adnia majd, ami azt sugallja a vásárlóknak, hogy jobban megéri megvenni a használtat mint egy újat. De ezek a dolgok belsőégésű autóknál is így működnek a piacon, nem csak villanykocsikkal, de igaz hogy azokra viszont nincs állami támogatás :D
2020. máj. 31. 09:12
 4/7 Beviz Elek ***** válasza:
69%

Valószínűleg csökkenni fognak az árak.

Ha egy újan 11milliós autót el tudsz hozni 8,5millióért a támogatással, akkor sokan inkább kitolják az eredeti keretet hogy új autót tudjanak venni.

6millióért most a 4-5 éves autók mennek, I3, Golf, B Merci, Ronda Leaf, Soul, viszont ezt egy kicsit megtoldva és a támogatással már újat kapsz, akár Ioniq, Kona.

2020. máj. 31. 09:39
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem, nagyságrendi árkülönbség van a használt és az új között
2020. máj. 31. 11:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem igen.
2020. jún. 4. 07:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Ja lejjebb, a 8 milliós fog kerülne 7 m 800 ezerbe...
2021. máj. 18. 06:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!