Belefogtam egy motor felùjításába de nem indul valamièrt. Most cserèltem új benzincsapot, karbi tiszta, gyertya jó(meg csípett a gyertya mert rosszul fogtam:D) aksi igaz gyenge de nem csak önindítós hanem rugó káros is. Mi lehet a baj?
Mit takar az a motorfelújjítás? Már meg van vagy most kezdenéd?
Azt írod hogy szikra van, akkor az üzemanyag kevés vagy egyáltalán nincs is.
Ha leveszed a gyertyapipát és úgy indítod, akkor benzines lesz a gyertya? Ha igen, akkor a mennyiséggel lesz probléma, ha nem, akkor meg kell tudni miért nem kap üzemanyagot.
Istenem! Segíts!
Nem a tankban lévő üzemanyagra gondoltam... Tudod van az a valami... Tudod a karburátor. Na az felel azért hogy megfelelő mennyiségű üzemanyagot kapjon a motor.
Benzin levegő keverék mond valamit?
Ha nem kap benzint a motor, akkor nincs mit elégetni (a tankban hiába van ha nem jut el az égéstérbe). A lehúzott gyertyapipás rugdosás, abban segítene hogy megtudd kap e egyáltalán benzint. Ha nedves lesz a gyertya, akkor kap.
Ha nem, akkor meg kell keresni az okát, mert valami nem okés az üzemanyag rendszerben.
Ha kap benzint, de mégsem indul, akkor be kell állítani a karburátort.
Arról meg hogy szerinted jó a gyertya annyit, hogy attól hogy ráz, attól még nem biztos hogy jó. A szikrát kell megnézni, mert ahhoz hogy rázzon, elég megfognod, még a rossz gyertyát is +a vázat (negatív). A szikrának jó helyen kell áthúznia.
Hármassal teljesen egyetértek.
Türelem, 13évesen mi is így kezdtük :)
Nagy szaktudásra vall hogy gyakorin kérdezed meg mi lehet a probléma. Én egy szóval sem állítottam hogy "nagy szaki" vagyok..
Nem tudom mivel érdemeltük ki ezt a lekezelő stílust, szerintem én a kezdetektől fogva a probléma megoldásában próbáltam segíteni. Egy kérdés merült fel bennem: Mégis milyen választ vártál?
Tulajdonképpen leírtad hogy a motorod tökéletes, készen áll az indításra, csak nem indul. Erre mit mondjunk? Hogy ráadtad e a gyújtást? Na mindegy, csak egy "kis dinnye" vagy..
Ja most én is kiba$zok veled... van egy motorom ami tegnap elromlott, meg is javítottam, de nem mondom el mi baja volt😋... Tuti ezen fogsz egésznap rágódni... Bocsi az álmatlan éjszakákért😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!