A kerékpárosok behajthatnak az egyirányú utcába kiegészítő tábla hiányában is?
Mióta életbe lépett ez a szabály sok helyen azóta se helyeztek el kiegészítő táblát (tulajdonképpen minden egyirányú úthoz kellene, de ez a közútkezelő dolga, a kerékpáros ettől függetlenül behajthat szemből is.
Én így hallottam...
"Én így hallottam..."
Én meg úgy hallottam, hogy mindkét Eiffel-torony gumiból van.
"14. § (1) A járművek forgalmát tiltó vagy korlátozó jelzőtáblák:
[...]
z) „Behajtani tilos” (53. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az egyirányú forgalmú útra ebből az irányból behajtani tilos.
[...]
(15) Ha az (1) bekezdés a), b), n) és z) pontjában említett jelzőtábla alatt az 59/a. ábra szerinti kiegészítő táblán autóbuszt és/vagy kerékpárt mutató ábra van, a jelzőtáblával jelzett tilalom a menetrend szerint közlekedő autóbuszra és/vagy kerékpárra nem vonatkozik."
Nem voltál megelégedve a fölötted lévő válasszal?
(egy KRESZ-oktató)
Semmi köze a kerékpársávhoz. A behajtani tilos MINDENKIRE vonatkozik! Kerékpárral csak akkor hajthatsz be, ha van kiegészítő tábla! Meg kell nézni a KRESZ-t.
Mellékesen azért nem raktak ki minden behajtani tilos táblához kiegészítőt a kerékpárosoknak, mert valószínűleg az illetékesek sem hülyék. Nem akarják, hogy a forgalommal szemben tekerhessen minden biciklis mindenhol.
Utálom, ha jönnek szembe az egyirányú utcában, persze az út közepén, és még nekik áll feljebb. Pampognak a KRESZ-ről, csak nem ismerik. A legközelebbit pofáncsapom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!