Ignis előnyök,hátrányok?
Szeretnék magasan ülni, olcsón, de azért a komfort is számit.
Jelenleg egy francia egyterűm van ami nagyon kényelmes és csendes de feleslegesen nagy.
Ignis,Modus,Fusion
Ezek közül melyik lenne a legjobb választás?
Évi 7-8 ezer km
Szia , ignis előnyök-hátrányok: 2004, 310 ezer km. van ignisem.
Hátrányok.. kényelmetlen, kicsi a pakolható hely .
Előnyök .. olcsó alkatrész , nincs rejtélyes hiba, ha vigyázol rá (nem nyomod ki a szemét) meg bízható .
Én ki nyomtam a szemét 2. motor 3. váltó sokadik féltengely és lengőkarok.
30 ezer km-t megyek vele az utóbbi években, meg is marad egy darabig még.
Nekem egy kényelmes francia az álmom, de a megbízhatóságot nem cserélem el. Remélem segítettem.
Előny: hasmagasság, városban nyomatékos, keveset evő motor, el lehet benne férfi, egyszerű felépítés, a 4*4 hajtás jól jöhet;
Hátrány: városon kívülre nem igazán való.
Az Ignis csak "kalapos bácsi" üzemmódban megy ki a világból. Valaki összkerekest próbált rendszeresen erdei utakon használni, hát, ott is ment bele új motor, pár javított váltó, mert nem a folyamatos nagy terhelésre van méretezve.
Amúgy mindent összevetve az egyik legolcsóbban fenntartható autó. AZ alkatrész nem drága, sok minden otthon is szerelhető.
Lassan közeledve a 200.000 km-hez, nekem is fel lett újítva a váltó, és egy hengerfejezésből (nem bevállalt szerelői vagy gépműhelyi hiba miatt) azonos áron motorcsere lett.
A nagy hasmagasság és a hihetetlen primitív futómű (merev hátsó híd) az előnye és egyben a hátránya is. Kanyarban bordákon a hátulja elpattog. Ha megszokja az ember, akkor kezelhető, meg lehet fogni, nem vészes. Kényelem nem sok van, az ülőlap rövid, az ülésmagasság állítás sem az igazi, a kormány poziciója fix. Vagy jó a méreted ehhez, vagy sosem fogsz benne kényelmesen ülni.
Ha nem nyomod, nem eszik, ha nyomod, eszik. Két hét vidéki tartózkodás alatt (nincs piros lámpa, nem kellett többel menni 70-nél) az átlagfogyasztás: 5,5; Pesten, sok araszolás, sok gyorsítás-megállás: 8. Pályán 100...110-ig barátságos, 7-8 között, 140-nél már kéri a 9-9,5 litert. Ha Beleállsz a gázba, és ami a csövön kifér, akkor negyedikban kb. 175 a vége, és 15 liter a fogyasztás. Viszont ehhez a sebességhez már sem futómű, sem fék nincs alatta, elég egy hirtelen oldalszél, és újsághír lesz az emberből.
Egyszer vezettem csak:
Városba kíváló autó, viszont azon kívül...
Sajna nagyon magasan van a súlypontja :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!