Utólag bármilyen autóra lehet szerelni tetőcsomagtartót, ha nincs gyárilag?
Tetőcsomagtartó nincs gyárilag az autókra szerelve, az egy le - és felszerelhető kiegészítő.
Kevered a tetősínnel...
Igen, igazad van. A tetősínre gondoltam.
Szóval akkor tetősín lehet-e utólag felrakatni?
Igazából egy 2-es kombi Ford Focus-ról lenne szó.
Azt viszont nem tudom...
A tetősín a karosszériához van rögzítve, hogy hogyan, talán egy karosszéria lakatos tudja, és azt is, hogy utólag beépíthető-e.
A tetőcsomagtartó rögzítéséhez nem szükséges a tetősín, miért van rá szükséged?
Tetősínt utólag nem tudsz feltenni. Legalábbis felhasználói szinten nem. Viszont rengeteg autó van, amihez nincs tetősín, ettől függetlenül felszerelhető rá tetőcsomagtartó.
A 2-es kombi Ford Focus-t nem ismerem. Tudom, ez nem kombi, de ilyesmi helyen szokott lenni a rögzítési pont: [link]
Tetőcsomagtartó rögzítési megoldásból alapveteően háromféle van:
1. Tetőkorlátra rögzíthető
2. Tetőn gyárilag kialakított furatokba rögzíthető (a menetes furatokat műanyag lemezek takarják, amiket ki lehet pattintani)
3. Az ajtónyílásnál benyúló "fül" segítségével ráfogatós: [link]
Ez utóbbi előnye, hogy gyakorlatilag minden autóra felszerelhető, a Thule pl. minden típushoz kínál kitet, bár elég drágán (a típusspecifikus kit 16.000 Ft). Hátránya, hogy az ajtónál a zárógumit elnyomja, ami ha állandóan rajta van a csomagtartó, elvetemedhet, főleg az öreg autóknál, ahol már száraz és sprőd a gumi.
Egy komplett szett (keresztrúd talpakkal és típusra való fülekkel) olyan 70 ezertől indul (Thule), de vannak olcóbb, silányabb minőségű cuccok is (pl. a Menabo). HA viszont olcsón akarsz jó minőséget, akkor nézz körül a használt oldalakon, sokszor töredékért árulnak csomagtartót, amihez még ha megveszed az autódhoz való kitet, akkor is az új töredékéért vetted a szettet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!