Adott egy Opel Astra G 1.2 755 lóerős, 2003-as autó.
Égéskimaradás volt a 4. hengerben, diagnosztizálva, és a gyertyák, valamint a trafósor kicserélve. A probléma megszűnt, de közben jött egy másik. Csak és kizárólag alapjáraton néha kicsit lejjebb esik a fordulat egy pillanatra, aztán visszaáll rendesen. Gázadásra szépen húz, fordulaton nem csinálja, csak alapjáraton. Alapjárati motor tisztítás, vagy légszűrő cserére tippelek. Lehet, hogy ezek közül valamelyik? Vagy ha nem, akkor mi lehet?
De azt amúgy is könnyű lenne kicserélni és már meglátnád hogy milyen.
2020. máj. 18. 17:31
3/8 A kérdező kommentje:
Értem. Valami ötlet a hibára? :)
2020. máj. 18. 17:33
4/8 anonim válasza:
Alapjárati motor, lambdaszonda, ECU probléma...
2020. máj. 18. 17:36
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Most arról próbálok információt keresni, hogy az 1.2-es motornál hol található az alapjárati motor? Esetleg tudod? Nem találtam róla képet.
2020. máj. 18. 17:42
6/8 anonim válasza:
Alapjárati motor ezeken nincs, elektromos fojtószelep van neki.
Az viszont be is szokott szrni rajta, tünete, hogy gázadásra furcsán reagál.
Hogy mitől esik le néha az alapjárat? Más hibakód nincs? Ki tudod villogtatni fék+gáz+gyújtással.
2020. máj. 19. 07:05
7/8 A kérdező kommentje:
Ez gázadásra tökéletesen reagál, és megy is, csak alapjáraton rossz. Állok a lámpánál, és néha remeg egyet, és látszik a fordulatszámmérőn, hogy picit lejjebb megy, aztán visszaáll normálra. De nem mindig csinálja, van, hogy nem. A hibakódot majd megnézem, de nincs kontrollámpa.
2020. máj. 19. 08:20
8/8 A kérdező kommentje:
Illetve az még talán érdekes lehet, hogy a szerelőm amikor megrendelte az új trafósort, akkor az elősször rossz volt, gyári hibás volt. Visszaküldte, és kapott egy másikat, ez elvileg jó. De én még arra is tudok gondolni, hogy ez is gyári hibás. Lehetséges ez?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!