Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fújatni, vagy fóliáztatni?

Fújatni, vagy fóliáztatni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Adott egy majd negyven éves kifogástalan állapotú kicsi autó, amivel egyetlen egy gond van, mégpedig a festése. Nyilván a kora miatt igencsak kopott, szeretnémmajd picit felújítani. Az volna a kérdésem, hogy szerintetek fóliáztatni, vagy fújatni lenne érdemes? Melyik éri meg jobban? Melyik tartósabb?

Köszi!

2020. máj. 14. 18:13
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
rendben, köszi mégegyszer a segítséget! :)
2020. máj. 14. 22:27
 12/23 anonim ***** válasza:
64%

10-es: Te igazi hülye vagy :D

Polírozni miért ne lehetne kozmetikában? Emberek 99%-a oda viszi políroztatni a kocsit, nem fényezőhöz. Fényezők szerintem nem is políroznak. Egy rendes polírozás egy, vagy több napos meló. Kötve hiszem, hogy fényezők ilyenekkel szarakodnak. Arról ne is beszéljünk, hogy egy polírhoz nagyon alaposan le kell mosni és tisztítani egy autót, ami fél napot is igénybe vehet. Biztos a fényező majd ott fogja mosogatni a fényezőműhelyben. Janem...

Én autómat saját magam políroztam, egy rokon által üzemeltetett kozmetikában, profi eszközökkel és hozzávalókkal. Életemben 1-szer políroztam előtte, és gyönyörű lett az eredménye (még aki ezzel foglalkozik rokon is elismerte). Úgyhogy ne gondolja senki, hogy a polírozás az atomfizika, és űrtechnológia, amit ketten tudnak az országban... Bármelyik nem gagyi (nem ilyen garázs autómosók) autókozmetika megcsinálja neked... El lehet rontani igen... De szerintem extrém szerencsétlennek kell ahhoz lenni.

Nem írtad meg, mennyire vészes az autód. De akkor polírozd, ha ránézésre érdemes (vagy azt mondják a kozmetikában). Azért azt tudni kell, hogy a polírral sem tudsz csodát művelni. Ha le van pattogva a festék esetleg hólyagos, vagy ha rozsdásodni kezdett, vagy nincs lakk az autón itt ott, azt hiába polírozod :D.

Ugyan ez vonatkozik a fóliázásra. Egy szar kasznit hiába fóliázol, a hibák látszódni fognak fóliázás után is.

Vidd el egy rendes kozmetikába, nézzenek rá. Döntsék el, érdemes-e nekiállni. Ha azt mondják igen, akkor ennyivel megúszod.

Ha nem, én újrafújatnám az egészet.

2020. máj. 15. 09:11
 13/23 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább a fújás, és valami gyári színre. Ha fóliázva lenne vagy valami fura színre fújva az olyan lenne, mint ha sajnálna a tulaj 200 ezret egy autóra, de rákölteni 1 milliót nem, "búcsús" lenne nagyon
2020. máj. 15. 09:32
 14/23 A kérdező kommentje:
igen, nyilván nem szeretném, hogy búcsús legyen :D viszont ez egy 37 éves, ezen kívül kifogástalan állapotú autó, ami szerintem egy baba retro színnel (akár az eredetivel) , meg egy szép felnivel elég jót mutatna. én szeretem nagyon a régi autókat, és ha pl lenne mondjuk egy millám, akkor is valami ezer éveset vennék. ahol laktunk külföldön, állt a garázsban egy babakék cadillac, gyönyörű volt. mondjuk az enyém nem cadillac, össze se lehet hasonlítani nyilván, de szeretem, amikor egy autó egyedi, és nem jön szembe húsz ugyanolyan, amíg elugrok a sparba.
2020. máj. 15. 10:47
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ahogy mondod, hogy milyenre szeretnéd, úgy tök szép kis oldtimer lesz egy új fényezéssel :)
2020. máj. 15. 10:52
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
#5, miért ne lenne átfújva az ajtófalc is? megbeszélés kérdése. nyilván nem a százé letüsszentjük okosba festőknél van ez, hanem akik rendesen csinálják, mindent lefújnak amit kell. és atomjaira szedik hozzá a kocsit. Ha valaki azt kéri, még a szőnyeg alatt is kifújatom a taposólemezt egy új színre.
2020. máj. 15. 11:13
 17/23 A kérdező kommentje:
remélem segít rajta a polír. szerintetek, ha a gyári fényezésre rá van fújva ugyanazzal a színnel, vagy picit világosabbal, azt eltűnteti a polír?
2020. máj. 15. 11:34
 18/23 anonim ***** válasza:

A polírtól miért változna meg a festék árnyalata? :)

a polír csak a felső réteget "csiszolja" le mikronnyi vastagságban, az csak karcot, hibákat tűntet el.

2020. máj. 15. 11:50
 19/23 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen az állapota, rozsdás, sérült fényezésre nem éri meg fóliázni. Akkor fújás mindenképpen.

Egy normális fényezési munka szétszedéssel, összerakással 400.0003 Ft. De ilyen korú autónál a kipakolt karosszériát még valószínűleg lakatolni is kell majd, plusz az alját is rendbetenni, szóval csillagászati összeg.

Egy fóliázás pedig megvan 250.000-300.000 Ft-ból. Kis autónál lehet kevesebb is.

2020. máj. 15. 12:54
 20/23 anonim ***** válasza:

19!!

Egy jó fényezés nem négymillióhárom forint, de négy kilónál kezdődik, ebben nincs benne a szét-össze.

Ha fóliázod akkor szerinted nem kell lakatolni? :o

2020. máj. 15. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!