Fújatni, vagy fóliáztatni?
Sziasztok!
Adott egy majd negyven éves kifogástalan állapotú kicsi autó, amivel egyetlen egy gond van, mégpedig a festése. Nyilván a kora miatt igencsak kopott, szeretnémmajd picit felújítani. Az volna a kérdésem, hogy szerintetek fóliáztatni, vagy fújatni lenne érdemes? Melyik éri meg jobban? Melyik tartósabb?
Köszi!
10-es: Te igazi hülye vagy :D
Polírozni miért ne lehetne kozmetikában? Emberek 99%-a oda viszi políroztatni a kocsit, nem fényezőhöz. Fényezők szerintem nem is políroznak. Egy rendes polírozás egy, vagy több napos meló. Kötve hiszem, hogy fényezők ilyenekkel szarakodnak. Arról ne is beszéljünk, hogy egy polírhoz nagyon alaposan le kell mosni és tisztítani egy autót, ami fél napot is igénybe vehet. Biztos a fényező majd ott fogja mosogatni a fényezőműhelyben. Janem...
Én autómat saját magam políroztam, egy rokon által üzemeltetett kozmetikában, profi eszközökkel és hozzávalókkal. Életemben 1-szer políroztam előtte, és gyönyörű lett az eredménye (még aki ezzel foglalkozik rokon is elismerte). Úgyhogy ne gondolja senki, hogy a polírozás az atomfizika, és űrtechnológia, amit ketten tudnak az országban... Bármelyik nem gagyi (nem ilyen garázs autómosók) autókozmetika megcsinálja neked... El lehet rontani igen... De szerintem extrém szerencsétlennek kell ahhoz lenni.
Nem írtad meg, mennyire vészes az autód. De akkor polírozd, ha ránézésre érdemes (vagy azt mondják a kozmetikában). Azért azt tudni kell, hogy a polírral sem tudsz csodát művelni. Ha le van pattogva a festék esetleg hólyagos, vagy ha rozsdásodni kezdett, vagy nincs lakk az autón itt ott, azt hiába polírozod :D.
Ugyan ez vonatkozik a fóliázásra. Egy szar kasznit hiába fóliázol, a hibák látszódni fognak fóliázás után is.
Vidd el egy rendes kozmetikába, nézzenek rá. Döntsék el, érdemes-e nekiállni. Ha azt mondják igen, akkor ennyivel megúszod.
Ha nem, én újrafújatnám az egészet.
A polírtól miért változna meg a festék árnyalata? :)
a polír csak a felső réteget "csiszolja" le mikronnyi vastagságban, az csak karcot, hibákat tűntet el.
Attól függ milyen az állapota, rozsdás, sérült fényezésre nem éri meg fóliázni. Akkor fújás mindenképpen.
Egy normális fényezési munka szétszedéssel, összerakással 400.0003 Ft. De ilyen korú autónál a kipakolt karosszériát még valószínűleg lakatolni is kell majd, plusz az alját is rendbetenni, szóval csillagászati összeg.
Egy fóliázás pedig megvan 250.000-300.000 Ft-ból. Kis autónál lehet kevesebb is.
19!!
Egy jó fényezés nem négymillióhárom forint, de négy kilónál kezdődik, ebben nincs benne a szét-össze.
Ha fóliázod akkor szerinted nem kell lakatolni? :o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!