Szüleim nem támogatják a hosszas vezetést, hogy győzzem meg őket?
A friss jogsis 17 éves gyerekemet engedni élete első útjára a haverjaival a Balatonra rutin nélkül? Én se engedném...
Egyébként megkaptam a jogsimat, másnap mentem 500km-t, de nem egyedül...
Tehát még jogsid sincs, sose vezettél autót, de te már tudod hogy magabiztosan és biztonságosan le tudnál vezetni a haverokkal pár hetes (napos?) jogsival a franc se tudja honnan Balatonra. Hát na, hogy is mondjam, ez az egészséges önbizalomnál több :D
De az egész kérdés tök értelmetlen úgyis, mert szinte kizárt dolog hogy neked addigra lesz jogsid mire ígérik. Nyáron alapból sokkal több tanuló van, főleg majd így vírus "után".
Majd akkor foglalkoztasson ez a kérdés, ha meglesz a jogosítványod, amire az idén nyáron kb semmi esélyed sincs.
Még a vírus előtti időben is nagyon rendkívülinek számított, ha valakinek 3 hónapon belül meglett a jogosítványa, ahhoz minimum protekció kellett.
Most meg áll az egész rendszer, a feltorlódott sok ezres (tízezres?) tömeg hónapokon keresztül fogja még tovább lassítani az amúgy sem gyors képzést... örülj, ha akkor elkezdheted a vezetést, amikorra most a jogosítvány szerzés idejét tervezed.
Nem lesz több oktató, nem lesz több vizsgabiztos, egy nap továbbra is 24 órából áll, azok a tanulók, akik bent ragadtak, mind előtted vannak a sorban, és még akik már a vizsgára készültek, a kihagyás miatt azoknak is többnyire plusz órákat kell majd venni.
A KRESZ vizsga sem végtelen kapacitással működik, a vizsgára jelentkezés, és a vizsga között hetek telhetnek el.
Amíg nincsen jogosítványod, sehogy sem kell meggyőzni senkit... ha majd lesz jogsid, akkor láthatják, hogyan is vezetsz, de az teljesen észszerű döntés, hogy egy tinédzsert nem engednek el a Balatonhoz a haverokkal, autóval bulizni (busz, vonat lesz abból, vagy semmi)
Ne menj még hosszú útra, sokat kell gyakorolni még addig.
Még megsincs a jogsid, lehet nem is fog annyira menni a vezetés, vagy akár még meg is bukhatsz .
Reálisan nézve a dolgokat októbernél korábban nem lesz meg a jogsid. (hacsak az oktató nem rokon)
Szerintem sem jó ötlet több száz km-t vezetni egyszerre, úgy hogy még meg sem száradt a tinta a jogsidon. De persze az sem mindegy, hogy pl. Fehérvárról mentek Siófokra (ami simán vállalható távolság) vagy mondjuk Nyíregyházáról Keszthelyre, ami egy totál kezdőnek sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!