Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem indul az öreg dízel...

Miért nem indul az öreg dízel motor?

Figyelt kérdés
Az alany egy 1.9 TD 75le-s motor. VW passat b3-ba is szereltek ilyet. Nem levegős a rendszer, az izzítás teljesen jó. Teker- átfordul, kipufogó gáz van, vezérlést beállítottam újra. Utoljára egy fehéres füstöt tolt ki azóta nem indítottam, viszont a mostani füstgáznak ilyen kissé szúrós szaga van. Ráhúztam a dúsítót azzal se indul. De még kerreni se kerreg. Mágnesszelep is teljesen jó.
2020. máj. 7. 12:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Vezérlést nem raktad el 180 fokkal véletlen?
2020. máj. 7. 12:27
 2/9 anonim ***** válasza:
57%
Miért kellett újra beállitani a vezérlést?
2020. máj. 7. 18:21
 3/9 A kérdező kommentje:

Első válaszolónak: Nem fordítottam sehova csak egy picit visszább hogy belemnjen az a szögvas ami kell a beállításhoz.

Azért kedves "kérdező" mert a váltón a jel, a vezérműtengelyen a jel nem passzolt az adagoló jelzésénél rendesen, hogy értsd miről vakerálok, nem volt "szintben". Ha cseréltél már lendkereket akkor érted miről beszélek. Ameddig csak a szijjról beszélsz addig nem érdekel a válaszod. Sajnálom hogy nyersen fogalmaztam.

Fejlemény: Direktbe kötöttem az izzítást, hát nagyon nagyon nehezen de felpörgött a motor bár meg is állt ha elvettem a gázt. És nagyon könnyen teker az önindító. Vagy nincs kompresszió vagy csak a porlasztó csöpögteti a gázolajat a kamrába.

2020. máj. 7. 18:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Mert nincs benne dízel
2020. máj. 12. 18:38
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha előtte teljesen jó volt akkor kétlem, hogy hirtelen megadta volna magát az összes porlasztócsúcs...

Tuti jó helyen van az adagoló?

Én ezt a típust nem ismerem de nekem az öreg mercin akkor jön elő a jel az adagolónál amikor a főtengely úgy -20 fokon áll.

2020. máj. 13. 09:57
 6/9 A kérdező kommentje:
Az adagoló vezérlő kerekén van egy lyuk, plusz az adagolón van egy másik lyuk, a kettőbe kell dugni egy passzos "mondjuk köracélt, az az hiba mentesen átmegy akkor jónak kell lennie. De mondom, minden jelen van. Direktbe kötöttem az izzító gyertyát,azzal indítóztam, felpörgött gázadásra a motor de ahogy elvettem, meg is állt rögtön
2020. máj. 13. 13:43
 7/9 A kérdező kommentje:

Na, mindenkinek annak, aki figyeli! Elsikerült indítani a dízelt!

A mágnes szelep felett van egy 13 as csavar, egy két fokot fordítottam rajta, és elindult.

2020. máj. 13. 15:26
 8/9 anonim ***** válasza:

Na akkor jó :)

Sejtettem, hogy valami gázolajellátási probléma lehetett, hogy ha gázadásra beindul de elvételre le is áll...

2020. máj. 13. 19:47
 9/9 anonim ***** válasza:
49%
Te csak ne sejts semmit.
2020. máj. 13. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!