Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Okj autószerelői képzéssel...

Okj autószerelői képzéssel felvehetnek valahova vagy esélytelen? Külföldön ez érhet valamit?

Figyelt kérdés
2020. máj. 6. 22:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha értesz hozzá, papír nélkül is felvesznek, ha meg nem, mindegy, hogy milyen papírt lobogtatsz. Külföldön meg pláne.
2020. máj. 6. 22:21
 2/6 anonim ***** válasza:

Jól írja az 1-es. Ha értesz hozzá, akkor a papír max azért kell, mert kell róla, hogy legyen róla mégis valami papír. De egyébként nem kell.

Én teljesen zöldfülűként iratkoztam be egyszer egy OKJ-s autószerelőire Pesten, de gyorsan ott is hagytam őket. 370 000Ft lett volna a képzés ára és az egész képzés 16 szombatból állt mindössze :D A képzés alatt csak elméletet oktattak, gyakorlathoz csak abban a 2 hónapban lehetett jutni amire járni kellett, mert az elő volt írva (nekünk kellett keresni műhelyet).

Pénzlehúzás volt az egész. Az oktató mondta, hogy küld 2 oktatási segédletet is e-mailben, az egyiket 200Ft-ért, a másikat 300Ft-ért :D Meg mondta, hogy arra már nem lesz idő, hogy a vizsga feladatokat átnézzük (meg egyébként a tankönyvben lévő anyag egy részére sem lesz idő, tehát a futóműs részt már le sem oktatnák, hanem tanuljuk meg magunk), azért majd külön hozzá kell elmenni annak aki el akar menni. Ez 2 nap lett volna, de olyan összegért (ez neki zsebbe ment), hogy kiszámoltam, ha mindannyian elmegyünk, az neki egy napra, tisztán zsebbe, 120 000Ft. Mivel 2 nap, így 240 000Ft.

Én inkább nem is erőltettem ezt a dolgot, mert oktatást nem adnak, vagy is csak minimálisat, viszont jó drága pénzért. Olyanoknak volt értelme, mint többen is voltak akik már autószerelőként/kamionszerelőként dolgoztak, de nem volt papírjuk róla, de a munkahelyük kérte végül valamiért. Így beiratkoztak a papír miatt. Nekik lényegtelen volt, hogy használható tudást nem kapnak, de nekem zöldfülűként semmi értelme nem lett volna végig járni.

2020. máj. 7. 09:00
 3/6 anonim ***** válasza:
55%
Hiába értesz hozzá ha nincs papírod. Vagy ezt hogy képzelitek el? Elmész egy műhelybe bemondod hogy értesz hozzá és fel is vesznek? Az lesz a főnök első kérdése hogy milyen papírod van. Máshogy nem tudod bizonyítani hogy értesz hozzá csak a gyakorlatban de nem fog odaállítani az egyik autóhoz hogy na akkor szereld mert egyrésztha mégse értesz hozzá lehet elbaszol valamit azt fizethet mert valaki összekókányolta az egyik kuncsaft autóját, ráadásul az ő hibájából mert ő engedett oda, másrészt ideje sincs ilyenre.
2020. máj. 7. 11:57
 4/6 anonim ***** válasza:

az OKJ-s oklevél a minimum, hogy felvegyenek autószerelőnek(vagy hasonlónak)..úgyis apróbaidő alatt kiderül, hogy van e fogalmad a járműről egyáltalán. Lehet, hogy aljamunkát végeztetnek, de ha azt is kiválóan megcsinálod, akkor ott a helyed. Mindenhol ez van.

A neked szimpatikus helyre, jelentkezz, aztán meglátod. Külföldön csak akkor ér valamit, ha beszéled az ottani nyelvet.

2020. máj. 8. 18:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Teljesen egyet értek az elsővel.

Papír nélkül ha értesz valamihez, abból meg fogsz élni!

2020. máj. 8. 21:24
 6/6 anonim ***** válasza:
55%

A vízszerelőnknek nem volt soha papírja. Igaz, gányolt, egyszer csinált egy szarvashibát, de nagyon olcsó volt.

Busásan megélt az ilyen kis munkákból vállalkozóként, nemrég hunyt el rákban.

2020. máj. 13. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!