Okj autószerelői képzéssel felvehetnek valahova vagy esélytelen? Külföldön ez érhet valamit?
Jól írja az 1-es. Ha értesz hozzá, akkor a papír max azért kell, mert kell róla, hogy legyen róla mégis valami papír. De egyébként nem kell.
Én teljesen zöldfülűként iratkoztam be egyszer egy OKJ-s autószerelőire Pesten, de gyorsan ott is hagytam őket. 370 000Ft lett volna a képzés ára és az egész képzés 16 szombatból állt mindössze :D A képzés alatt csak elméletet oktattak, gyakorlathoz csak abban a 2 hónapban lehetett jutni amire járni kellett, mert az elő volt írva (nekünk kellett keresni műhelyet).
Pénzlehúzás volt az egész. Az oktató mondta, hogy küld 2 oktatási segédletet is e-mailben, az egyiket 200Ft-ért, a másikat 300Ft-ért :D Meg mondta, hogy arra már nem lesz idő, hogy a vizsga feladatokat átnézzük (meg egyébként a tankönyvben lévő anyag egy részére sem lesz idő, tehát a futóműs részt már le sem oktatnák, hanem tanuljuk meg magunk), azért majd külön hozzá kell elmenni annak aki el akar menni. Ez 2 nap lett volna, de olyan összegért (ez neki zsebbe ment), hogy kiszámoltam, ha mindannyian elmegyünk, az neki egy napra, tisztán zsebbe, 120 000Ft. Mivel 2 nap, így 240 000Ft.
Én inkább nem is erőltettem ezt a dolgot, mert oktatást nem adnak, vagy is csak minimálisat, viszont jó drága pénzért. Olyanoknak volt értelme, mint többen is voltak akik már autószerelőként/kamionszerelőként dolgoztak, de nem volt papírjuk róla, de a munkahelyük kérte végül valamiért. Így beiratkoztak a papír miatt. Nekik lényegtelen volt, hogy használható tudást nem kapnak, de nekem zöldfülűként semmi értelme nem lett volna végig járni.
az OKJ-s oklevél a minimum, hogy felvegyenek autószerelőnek(vagy hasonlónak)..úgyis apróbaidő alatt kiderül, hogy van e fogalmad a járműről egyáltalán. Lehet, hogy aljamunkát végeztetnek, de ha azt is kiválóan megcsinálod, akkor ott a helyed. Mindenhol ez van.
A neked szimpatikus helyre, jelentkezz, aztán meglátod. Külföldön csak akkor ér valamit, ha beszéled az ottani nyelvet.
Teljesen egyet értek az elsővel.
Papír nélkül ha értesz valamihez, abból meg fogsz élni!
A vízszerelőnknek nem volt soha papírja. Igaz, gányolt, egyszer csinált egy szarvashibát, de nagyon olcsó volt.
Busásan megélt az ilyen kis munkákból vállalkozóként, nemrég hunyt el rákban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!