Szerintetek ha leveszem a cascot az autóról lehet bármilyen gond vagy csak én vagyok babonás?
Most erre milyen választ vársz?
Nyilván lehet gond bármikor. Épp erre van a casco, hogyha megesik egy ilyen, akkor kevesebbet kelljen fizetned.
Hát sose profitáltál belőle???
Törd össze és profitálsz belőle.
28 éve vezetek, 20 éve van saját autóm. Mindig volt a saját autóimon Casco. Tavalyig nem volt saját hibás balesetem, de azért fizettem a Casco-t. Tavaly egy pillanatra elbambultam, előttem hirtelen fékezett egy autó, én is fékeztem de belecsúsztam. Nem volt nagy csatt, mindkét autó saját lábon ment el - a károm 700 000 Ft. volt. Jól jött a Casco.
A lényeg: te tudod milyen autóról van szó. Egy olyan autóra, amit fél milláért vettél öt éve, nyilván felesleges a Casco. Arra pedig, ami több milliót ér még a piacon, és a javítása is adott esetben százezrekben mérhető, nem kérdés hogy megéri-e a Casco. Ez olyan, mintha azt kérdeznéd megéri-e lottót venni. A választ csak utólag lehet megadni, a sorsolás után.
Hasonló kérdés bennem is felmerült. Két éve vettem új autót. Vacilláltam a Cascon, de úgy voltam vele hogy inkább nem kötnék. De a szalonban mikor átvettem az autót, nagyon tukmálták és mivel bizonytalan voltam, rábeszéltek. (Persze nem nekem akartak jót, hanem a jutalékért ment a duma. Tudom én ezt...)
Szóval fizettem éves szinten 120.000Ft-ot, fél éves átutalással, 100eFt/10% önrésszel. Kicsit sokalltam, de úgy voltam vele, hogy első vadonatúj autóm, ám legyen. Évfordulókor megint jött a dilemma. Bújtam a kalkulátorokat. Nem volt olcsóbb ajánlat, sőt ezt is megemelték 130.000Ft-ra/év. Jó, végül nem szívesen, de úgy voltam vele, hogy maradjon. Pont olyan indokok miatt, mint amit fentebb írtak. + mivel sokat járok autópályán és még a kavicsfelverődéstől is tartok. Az autómhoz egy szélvédő 250-300eFt alsó hangon.
Aztán megint eljött az évforduló idén februárban. A díjat természetesen megint emelték, úgy hogy káresemény soha nem volt. Már 145.000Ft/év lett volna. Mivel eddig negyed millió forintot kifizettem a biztosítónak kvázi ajándékba a semmiért, ez annyira bosszantott, hogy inkább lemondtam. Én úgy vagyok vele, hogy eddig 20 éve vezetek balesetmentesen. Ez persze nem jelent semmit, mert lehet hogy holnap én bambulok el. De sokkal kevésbé zavar, ha a saját hibám miatt ki kell fizetnem egy drága javítást, vagy saját költségemen ki kell cseréltetnem a szélvédőt, mintha milliókat dobtam volna ki 20 év alatt az ablakon, teljesen feleslegesen.
Lopástól nem félek. Garázsban áll az autóm. Munkahelyemen is zárt udvar van. Vásárolni nem járok rendszeresen autóval. De ha mégis rányitnák az ajtót, vagy történne valami parkolási sérülés, akkor megcsináltatom saját költségen és kész. Már 3 hónapja Casco nélkül létezem és teljesen nyugodtan alszom, nem bántam meg, hogy lemondtam. Majdnem 150eFt-ot évente nagyon sokallom. És így se a teljes káromat fizetik, csak a 100eFt-on felüli részt. Tehát ha van mondjuk egy 300eFt-os károm, az nekem 250eFt-ba kerül saját zsebből, 50-et ad a biztosító. Ezt nagyon aránytalannak és méltánytalannak érzem. Ha 50-60eFt-ért lenne teljes körű éves Casco max 100e-s önrésszel, azt még simán kifizetném, nem érdekelne. De ez így nagyon sok. Ez az én véleményem.
# 4/4 Időpont ma 09:03
"És így se a teljes káromat fizetik, csak a 100eFt-on felüli részt. Tehát ha van mondjuk egy 300eFt-os károm, az nekem 250eFt-ba kerül saját zsebből, 50-et ad a biztosító. "
Ezt nem értem.
"Ezt nem értem."
100eFt az önrész. Azaz ezt nekem kell kifizetni, a biztosító csak az efölötti összeget fizeti, 200e-t. Csakhogy abból a 200e-ből én már korábban befizettem 150e-t az éves cascora, ami a bankszámlámon lenne, ha amúgy nem lenne cascom.
Tehát: kifizettem 150 + 100-at, kaptam 50-et. 150+100+50=300.
# 4
Nekem 2x volt kisebb károm azt mondták ne jelentsem be mert akkor majd jól megemelik a cascot megcsináltattam a saját pénzemen ezért írtam,hogy nem profitáltam semmit max annyi lett volna hogy sokat fizetek utána meg még többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!